+ Yorum Gönder
Türk Tarihi ve Türk kültürü Forumunda Türk Kültüründe Lokum Hakkında Bilgi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Türk Kültüründe Lokum Hakkında Bilgi








    türk kültüründe lokum hakkında bilgi kısaca







  2. Dilan
    Devamlı Üye





    Türk Kültüründe Lokum Hakkında Genel Bilgi

    lokum10.jpg

    Lokum, Anadolu Türk kültürünün sosyal hayatında oldukça önemli bir yer tutar. 1.Abdülhamit’in sarayda eşleri ve cariyeleri arasında yaşanan sorunları çözmek maksadıyla verdiği talimat neticesinde üretildiğine dair rivayetler varsa da üretimi hakkında bilgiler için bazı kaynaklara göre daha gerilere 15.yüzyıla kadar inmek mümkün.

    Ancak popülaritesini Hacı Muhiddin Bekir‘in İstanbul’da açtığı şekerci dükkanında bu tatlıyı satmaya başlaması ile kazandı. Aynı zamanda bir İngiliz seyyahın ülkesine dönerken beraberinde götürdüğü Lokum’u, turkish de leight olarak sunması bu yumuşak şekerin Avrupa’da da yaygınlaşmasına ön ayak oldu.

    Kız isteme hazırlıklarından misafir oturmalarına, bir yolculuk dönüşü, bir bayram ziyareti hediyesi olarak ilk akla gelen lokum, Türk kahvesi yanında ikram edilerek sıcak sohbetlere eşlik eder. Anadolu’da farklı bölgelerde üretim biçimlerine göre lokum çeşitleri vardır. Sade ve güllü lokum diye tabir edilen lokumlar en fazla tüketilen çeşitlerdir. Bunun yanında fıstıklı, fındıklı, limonlu, cevizli, hindistan cevizli ve her türlü meyve ile üretilmiş çeşitleri de vardır.





+ Yorum Gönder