+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Razvaruşa-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Razvaruşa-Yemek Tarifleri








    Razvaruşa-Yemek Tarifleri


    1Razvaruşa.jpg

    MALZEMELER

    25 su bardağı un

    1 su bardağı süt

    100 gr margarin

    1 su bardağı su



    Şurup malzemesi :



    4 su bardağı toz şeker

    1/2 limonun suyu

    3 su bardağı su



    HAZIRLANIŞI

    Süt, su ve yağı bir tencere içinde ocağa koyun, kaynamaya başladığında un katıp, 10 dakika sonra altını kapatın Soğuduktan sonra yumurtaları hamurun içine koyup, yedirin Elde ettiğiniz hamuru, yağladığınız fırın tepsisine yarım cm kalınlığında döşeyin Baklava şeklinde dilimleyip, fırında kızanncaya dek pişirin Şurup malzemesiyle koyu bir şurup hazırlayın ve soğuk olarak tepsiye dökün Üzerine çekilmiş ceviz serpip, servis yapın



    AFIYET OLSUN!







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    Ratatuylu Palamut Yemek Tarifi – 4 kişilik

    Kalori : 230 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık)
    Pişirme süresi : 25 dk.
    Zorluk : 1
    Mutfaklar : Dünya,Fransız
    Özellik : Basit ve Hızlı,Davet Yemekleri,Sağlıklı Beslenme
    Tür : Balık,Deniz Ürünleri,Ziyafet
    Öğün : Akşam Yemeği,Öğlen

    Malzemeleri
    •4 Adet Palamut
    •2 Adet Taze Soğan
    •2 Adet Kabak
    •1 Adet Kırmızı Dolmalık Biber
    •1 Adet Kemer Patlıcan
    •2 Kaşık Sıvı Yağ
    •2 Diş Sarımsak
    •2 Adet Domates
    •1 Tutam Kişniş
    •2 Kaşık Limon Suyu
    •1 Demet Maydanoz

    Hazırlanışı

    Palamut filetolarını sıvı yağda önlü arkalı fazla kızarmadan pişirelim.Ratatuyu hazırlamak için:derin bir kaba sıvı yağ koyup kızdıralım.Sırasıyla;küp doğranmış taze soğan,patlıcan,biber,kabak ve taze kişnişleri 2′şer dakika ara ile soteleyelim.Kuşbaşı doğranmış domates ve suyu ilave ederek kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber,ezilmiş sarımsak ile lezzetlendirip 15 dakika pişirelim.Hazırladığımız ratatuyu palamutların üzerine dökelim veya yanında sos olarak servis edelim




+ Yorum Gönder