+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Kereviz Dolması-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Kereviz Dolması-Yemek Tarifleri








    Kereviz Dolması


    Kereviz Dolması.jpg


    MALZEMELER

    4adet kereviz, 3adet havuç, 3adet soğan, 2adet patates, 1bardak haşlanmış bezelye, 1adet limon, 1bardak sıcak su, ½ bardak zeytinyağı, tuz

    HAZIRLANIŞI

    Kerevizleri soyun ortadan bölün, içlerini oyun Havuçları ve patatesleri temizleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın Hepsini limonlu suda bekletin Soğanı doğrayın, 2kaşık yağda kavurun; bezelye, havuç ve patatesleri katıp soteleyin Kerevizleri süzerek tencere içine alın boşluk kısımlarına malzemeyi doldurun Kalan yağı gezdirin, 1bardak sıcak su katın, üzerine limon sıkıp orta ısıda pişirin







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    FESLEĞENLİ TAVUK IZGARA Malzemeler
    1 adet tavuk
    2 çorba kaşığı tereyağı
    4 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen
    2 çorba kaşığı doğranmış taze çam fıstığı
    50 gr rendelenmiş Cheddar peyniri
    1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
    Karabiber
    FESLEĞENLİ TAVUK IZGARA TARİFİ
    Büyükçe bir tencereyi ağzına kadar suyla doldurun ve suyu kaynatın, içine temizlenmiş tavuğu atın ve bir müddet daha kaynatın; ardından ısıyı düşürüp 10 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın. Ateşten alınca suyu süzün ve tavuğu birkaç kat hazırladığınız kâğıt havluların üzerine alıp soğumaya bırakın.Oda sıcaklığındaki tereyağını, fesleğeni, çam fıstığını, peyniri, maydanozu ve karabiberi bir kâsede birleştirin ve iyice karıştırın. Tavuğun üzerindeki derileri elinizle gevşetin; altına ve üstüne tereyağlı karışımdan sürün.Tavuğu önceden ısıtılmış barbeküde ara sıra ters düz ederek pişirin ve arta kalan tereyağlı karışımdan sık sık üzerine sürün.Tavuk, alan sarısı renk alana dek bu işleme devam edin ve sıcak olarak servis edin




+ Yorum Gönder