+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Yufkalı Pilav-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Yufkalı Pilav-Yemek Tarifleri








    Yufkalı Pilav-Yemek Tarifleri


    Yufkalı Pilav.png



    MALZEMELER

    4 su bardağı pirinç

    250 gr margarin

    1 adet yufka

    karabiber

    tuz



    HAZIRLANIŞI

    Tencerenin içini bir miktar margarinle iyice yağlayın, sonra yufkayı serin Diğer yanda pirinci ılık suda 60 dakika dinlendirin Sonra iyice yıkayıp, suyunu süzdükten sonra tenceredeki yufkanın içine koyun Margarini eritip pirincin üzerine dökün ve yufkayı pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde katlayın Tencereyi orta hararetli fırına koyup yanm saat pişirin Yufkanın üstü pembeleştiğinde fırından çıkarın Ters çevrip, servis tabağına alın ve servis yapın



    AFIYET OLSUN!







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    FESLEĞENLİ TAVUK IZGARA Malzemeler
    1 adet tavuk
    2 çorba kaşığı tereyağı
    4 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen
    2 çorba kaşığı doğranmış taze çam fıstığı
    50 gr rendelenmiş Cheddar peyniri
    1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
    Karabiber
    FESLEĞENLİ TAVUK IZGARA TARİFİ
    Büyükçe bir tencereyi ağzına kadar suyla doldurun ve suyu kaynatın, içine temizlenmiş tavuğu atın ve bir müddet daha kaynatın; ardından ısıyı düşürüp 10 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın. Ateşten alınca suyu süzün ve tavuğu birkaç kat hazırladığınız kâğıt havluların üzerine alıp soğumaya bırakın.Oda sıcaklığındaki tereyağını, fesleğeni, çam fıstığını, peyniri, maydanozu ve karabiberi bir kâsede birleştirin ve iyice karıştırın. Tavuğun üzerindeki derileri elinizle gevşetin; altına ve üstüne tereyağlı karışımdan sürün.Tavuğu önceden ısıtılmış barbeküde ara sıra ters düz ederek pişirin ve arta kalan tereyağlı karışımdan sık sık üzerine sürün.Tavuk, alan sarısı renk alana dek bu işleme devam edin ve sıcak olarak servis edin.




+ Yorum Gönder