+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Üzümlü Pilav-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Üzümlü Pilav-Yemek Tarifleri








    Üzümlü Pilav-Yemek Tarifleri


    Üzümlü Pilav.jpg


    MALZEMELER

    2bardak pirinç, 1fincan kuş üzümü, 1fincan kuru üzüm, 1fincan dolmalık fıstık, 1adet soğan, 3kaşık margarin, 200gr kuşbaşı et, 1tatlı kaşığı köri, 1tatlı kaşığı yenibahar, tuz, sıcak su



    HAZIRLANIŞI

    Kuş üzümü ve kuru üzümü akşamdan sıcak su ile ıslayın Pirinci tuzlu suda bekletin Soğanı doğrayın az yağda etle beraber kavurun, baharatını serpip altını kapatın Ayrı bir tencerede yağı kızdırıp pirinci kavurun, suyunu ve tuzunu ayarlayarak kısık ateşte pişirin pişen pilavı 20dk dinlendirerek eti ve suyunu süzdüğünüz üzümleri karıştırın Ardından servise sunun







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    OLYODA TAVUK GÖĞSÜ Malzemeler
    6 adet tavuk göğsü filetosu
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet küçük boy soğan
    1 diş sarımsak
    2 fincan ekmek kırıntısı
    3 çorba kaşığı iyice doğranmış maydanoz
    Karabiber
    FOLYODA TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
    Barbeküyü önceden orta derecede ısıtın. Yarım çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve doğranmış soğanla dövülmüş sarımsağı ekleyip,. 3-4 dakika soğanlar yumuşayıncaya dek yüksek ateşte pişirin.Ekmek kırmalarını bir kâseye koyun, soğan karışımını ve maydanozları ekleyin. Arta kalan tereyağını eritin ve bu karışıma ilave edin. Karabiberi de ekleyerek lezzetlendirin.Folyo kâğıtlarını; tavuk göğüslerini saracak büyüklükte 6 parçaya bölün ve hafifçe yağlayın. Her bir folyo kâğıdının ortasına bir göğüs filetosu koyun. Üzerlerine hazırladığınız harçtan koyup sıkıca paketleyin. Böylelikle pişerken sularının akmamasını sağlamış olacaksınız.Folyoya sardığınız filetoları barbeküye dizin ve çevirerek 10-15 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Makarna garnitürü ile servis edin




+ Yorum Gönder