+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Yoğurt Soslu Patlıcan-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Yoğurt Soslu Patlıcan-Yemek Tarifleri








    Yoğurt Soslu Patlıcan

    yo-urt-soslu-patl-can.jpg

    MALZEMELER
    4adet patlıcan
    3adet yeşilbiber
    2adet domates
    1tatlı kaşığı şeker
    3diş sarımsak
    Maydanoz
    Sıvıyağ, tuz
    Yoğurt

    HAZIRLANIŞI
    Patlıcanları alacalı soyarak küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Süzdükten sonra az yağda kızartın ve peçeteye alın, üzerine şekeri serpin. Sarımsağı ince doğrayın, biberi de doğrayın, domatesi ise rende edin. Küçük bir tavada yağ kızdırıp önce sarımsakları, sonra biberi en sona domatesi ekleyerek soteleyin. Servis tabağına önce yoğurt koyun sonra patlıcanları; üzerlerine de bu sosu gezdirin. Kıyılmış maydanoz serperek servis edin







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    BAHARAT SOSLU PİLİÇ ŞİŞLERİ Malzemeler
    6 adet tavuk göğsü filetosu
    8 adet barbekü şişi
    2 çay kaşığı zencefil
    1 fincan çiçek yağı
    BAHARATLI MARİNET SOSU
    2 adet soğan
    2 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
    1 çay kaşığı kişniş otu
    1 çay kaşığı kimyon
    SATAY SOS İÇİN
    1 adet soğan
    200 gr antep fıstığı
    Çeyrek fincan çiçek yağı
    1 çorba kaşığı (suda çözünmüş) demirhindi
    BAHARAT SOSLU PİLİÇ ŞİŞLERİ TARİFİ
    Marinad sosu hazırlamak için; doğranmış soğanları, dövülmüş sanmsakları limon kabuğu rendesini, kişniş otunu, kimyonu, zencefili ve yağı bir miksere koyup pürüzsüz bir hamur kıvamı alıncaya kadar çırpın. Tavuk göğüslerini küp küp doğrayın ve bir kâseye koyun, marinad sosunu üzerine dökün, kanşunn ve buzdolabında bir gece bekletin. Barbeküyü yağlayın ve orta derecede önceden ısiün. Tavuk ederini şişlere geçirin ve barbeküye dizin. Arta kalan marinad sosunu üzerlerine sürün ve her iki tarafları da kızarıncaya dek 5 dakika pişirin. Sosu hazırlamak için; doğranmış soğanı ve antep fıstıklarını bir belendera koyun pürüzsüz bir hamur kıvamına gelinceye dek çırpın. Orta hararetli ateşte yağı ısıtın ve içine soğanlı karışımı ilave edip kanşürarak 5 dakika pişirin. Demirhindiyi suyuyla ekleyip kaynatın. Isıyı düşürün, sık sık kanşürarak 5 dakika sos suyunu çekip koyulaşıncaya dek pişirin. Tavuk şişlerinin yanında servis ed




+ Yorum Gönder