+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Etli Patlıcan Dolması nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Serap Yaman
    Timin Cadısı

    Etli Patlıcan Dolması nasıl yapılır








    Etli Patlıcan Dolması nasıl yapılır. Etli Patlıcan Dolması tarifi





    Malzemeler :
    •6 Orta boy patlıcan
    •300 grorta yağlı kıyma
    •2 adet soğan
    •2 Büyük boy domates
    •2 çorba kaşığı dolmalık pirinç
    •1 çorba kaşığı margarin
    •1 Lİmon
    •Yarım demet maydanoz
    •Yeteri kadar tuz

    Tarif :
    •Patlıcanların kabuğu alaca olarak soyulur,sapları kesilip atılır ve enine ortadan ikiye bölünür.
    •Özel oyacakla veya ince,sivri ve keskin bir bıçak yardımıyla içleri oyularak boşaltılır.
    •İçini hazırlamak üzere kıymaya temizlenip yıkanmış pirinçi,rendelenmiş soğan,kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra çok küçük parçalar halinde doğranmış domates(veya hafifçe sulandırılmış bir çorba tabağı domates salçası),yıkanmış ve ince doğranmış maydanoz ve yeteri kadar tuz katılır.
    •Harç iyice birbirine karıştırılır ve patlıcanlara doldurulur.
    •Dolmaların ağzı içlerini oyarken çıkarılan düzenli parçalarla kapatılır ve derince bir kaba düzenli biçimde yerleştirilir.
    •Üstünü örtecek kadar su ilave edildikten sonra limon suyu ile margarin katılır ve orta ateşte pişirilir.
    •Patlıcanlar yumuşayıp içindeki pirinç pişince ateşten indirilir.
    •Dolmalar düzenli bir şekilde servis tabağına yerleştirilir ve tencerede kalan suyu da üstüne dökülerek sıcak sıcak servis yapılır.







  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Etli Patlıcan Dolması Hazırlanışı
    - Patlıcanları yıkayıp alaca soyunuz.
    - Büyüklüklerine göre enlemesine ikiye veya üçe kesiniz.
    - İçlerini oyacakla veya bıçakla biraz oyunuz.
    - Etli dolma içi hazırlayıp patlıcanlara doldurunuz.
    - Üzerine su ve bir limonun suyunu koyup pişiriniz.
    - Patlıcanlar yumuşayınca ateşten alıp servis tabağına koyarak servis yapınız.




+ Yorum Gönder