+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Etli Yaprak Dolması nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Serap Yaman
    Timin Cadısı

    Etli Yaprak Dolması nasıl yapılır








    Etli Yaprak Dolması nasıl yapılır. Etli Yaprak Dolması tarifi





    Malzemeler :
    •yarım kg ota yağlı kıyma
    •300 grsalamura asma yaprağı
    •2 çorba kaşığı pirinç
    •2 adet soğan
    •1 Demet maydanoz
    •1 çorba kaşığı salça
    •Tuz ve karabiber

    Tarif :
    •Yaprakların tuzunu almak için limonlu kaynar suda bırakın ve saplarını çıkarınız.
    •Harcı için rendelenmiş soğanlar,1 çorba kaşığı salça,ince doğranmış maydanoz,pirinç ve kıymayı karıştırınız.
    •Tuz ve karabiber ekleyiniz.
    •Yaprakları büyüklüklerine göre teker teker veya ortadan ikiye bölerek alınız.
    •Kenarına harçtan koyup sarın ve rulo haline getiriniz.
    •Tüm yaprakları bu şekilde bitiriniz.
    •Tencerenin dibine kullanmadığınız yaprakları yerleştirin ve dolmaları üst üste tencereye sıralayınız.
    •Yeterince su ilave edin ve orta ateşte pişiriniz.
    •NOT: İsteyenler dolma pişerken üstüne 1 çorba kaşığı yağ koyup,yarım limon suyu gezdirebilirler.
    •Ayrıca harcı da isteğe göre değiştirmek mümkündür.
    •Kuru veya taze nane,dereotu gibi yeşillik ve baharatlar ilave edilebilir.







  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Etli Yaprak Dolması Hazırlanışı


    - Taze yaprakları ayıklayıp, tuzlu, limonlu kaynar suda hafifçe haşlayınız. Etli dolma içini hazırlayınız.
    - Haşlanmış yaprakların tüylü yüzüne birer parça dolma içi koyup 3 cm. boyunda sarınız.
    - Tamamını tencereye dizdikten sonra dolmaların üzerine yaprak koyup, üzerine çıkıncaya kadar su ilave ediniz.
    - Yağsız olduğunu görürseniz 1 kaşık yağ, sulandırılmış salça ya da rendelenmiş bir domates koyunuz ve bir limonun suyunu sıkıp pişiriniz.
    - Servis tabağına alınız, arzu ederseniz üzerine yoğurt koyabilirsiniz.


    NOT: Bu dolmayı salamura yapraktan istediğiniz takdirde, yaprağı yıkayıp bol suyla bir taşım kaynatıp ateşten alınız. (Tuzun gitmesi için.) Sonra yine bir-iki soğuk suyla yıkayıp kullanabilirsiniz.




+ Yorum Gönder