+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Kuzu Kapama Tarifi Resimli Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Suskun Karizma
    Devamlı Üye

    Kuzu Kapama Tarifi Resimli








    Kuzu Kapama nasıl yapılır

    Malzemeler

    5-6 dilim kuzu kol (veya but)

    1 adet kuru soğan

    1 çay kaşığı kekik

    Yarım limon suyu

    Tuz

    Resimli Kuzu Kapama Tarifi.jpg

    Kuzu Kapama tarifi

    Parçalara ayrılmış kuzu kol tepsinin içine alınır. Yarım limonun suyuna kekik ve tuz atılıp karıştırılır. Bu karışım ile etler ovulur. Tepsinin bir kenarına 4′e bölünmüş soğan yerleştirilip alüminyum folyo ile tepsinin ağzı kapatılır. Su ilave edilmeden 180° fırında yaklaşık 1,5 saat pişirilir.








  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Kuzu Kapama Hazırlanışı
    - Tencereye eti, doğranmış soğanı, yağı koyup, et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
    - Etin üzerine 2-3 bardak sıcak su koyup tuz ve biberi atarak eti pişiriniz.
    - İnmesine yakın temizlenmiş, yıkanmış, marul ve taze soğanı iri parçalar halinde doğrayıp ete koyunuz.
    - 5 dakika da bunlarla pişirip sıcak servis yapınız.




+ Yorum Gönder