+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Maklube Tarifi Resimli Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Suskun Karizma
    Devamlı Üye

    Maklube Tarifi Resimli








    Maklube yemeği yapımı


    maklube-yeme-i.jpg

    Malzemeler :

    750 gr. Kuzu eti
    2 kuru soğan
    3 diş sarımsak
    2 havuç
    1 kase bezelye
    4 patates
    1 kg pirinç
    1 çorba kaşığı tereyağ
    Sıvı yağ
    Tuz
    Karabiber
    Su
    Tereyağ

    Süslemek için:

    Yeşil salata
    Havuç
    Kırmızı lahana
    Yoğurt

    Hazırlanışı :

    Eti sıvıyağda kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine doğranmış soğanı ve sarımsağı da ekleyin. Bir süre kavrulunca üzerine küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyerek biraz su verip pişirin.

    Diğer tarafta tereyağını eritin. Üzerine pirinci ekleyerek kavurun.

    Tencereyi tereyağı ile yağlayın. Tencereye bezelye,havuç ve etten oluşan karışımı alın .Üzerine kavrulmuş olan pirinçlerin bir ksımını ekleyin. Daha sonraki kata önceden yarı kıvamda kızarttığınız halka patateslerin yarısını dizin. Patatesin üzerine kalan piricin yarısını serpin. Daha sonraki kata tekrar patates dizip üzerini pirinç ile kapatın. Üzerine pişirecek kadar sıcak su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.(Altının yanmamasına özen gösterin.)

    Bu arada maklubenin salata kısmını hazırlayın. Pilav pişince genişce bir tencereye pilavı tenceresinden direkt olarak ters çevirin. Daha sonra kenarlarına sırası ile salata malzemelerini ve yoğurdu dökerek servis yapın.








  2. Zeynep
    Görevli Bayan Üye





    Adeta vitamin deposu bir yemek Türkler bu yemeğin hastası. Et, soğan, sarımsak, bezelye, patates, pirinç., tereyağı gibi malzemelerle hazırlanıp, büyüleyen muhteşem görünümüyle servise sunulur.




+ Yorum Gönder