+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Fırında Patatesli Tavuk Kanadı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Fırında Patatesli Tavuk Kanadı








    Fırında Patatesli Tavuk Kanadı

    Fırında Patatesli Tavuk Kanadı.jpg


    Malzemeler
    700 gr tavuk kanadı
    12 adet taze patates
    1 çay bardağı sıvıyağı
    1 çorba kaşığı toz kırımızıbiber
    tuz, karabiber ve pulbiber

    Yapılışı

    Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

    Tavuk kanatlarını yıkayıp süzülmeye bırakın.

    Patatesleri soyup yıkayıp kurulayın ve iri parçalar halinde kesin. Bir kapta sıvıyağı ve tüm baharatları karıştırıp patatesleri bu karşıma atın ve karıştırın.

    Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Patatesleri süzerek karışımdan çıkarın ve tepsiye dizin. Kalan sıvıyağını kanatlara döküp her taraflarını bulayın.

    Tavukları da patateslerin yanına tepsiye dizin ve kızarana kadar yaklaşık 50-55 dakikak kadar pişirin.

    Afiyet olsun !







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    bu tarife birşeyler ekleyerek dahada lezzetli hale getirebilirsiniz örneğin sarımsak sevenlerin bu tarifte sarımsak kullanmasını şiddetle tavsiye ediyorum




+ Yorum Gönder