+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Kuzu etli arapsaçı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Kuzu etli arapsaçı








    Kuzu etli arapsaçı


    Kuzu etli arapsaçı.jpg
    1 kg arapsaçı,
    yarım kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti,
    iki yemek kaşığı un
    Yarım su bardağı zeytinyağı,
    iki limonun sıkılmış suyu.


    Arapsaçı otları ayıklanıp büyük bir kabın içindeki suda bir-iki saat beklemeye bırakılır. Kuzu etleri zeytinyağında biraz çevrilip suyunu çekmesi beklenir. Daha sonra tencereye arapsaçları konur ve bir su bardağı sıcak su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekerse yeniden su eklenir, burada önemli olan yemeğin suyunun çektirilmemesidir. Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı un, bir limonun suyu ile ezilir. Bu karışıma yemeğin suyundan alınarak azar azar dökülür. Elde edilen karışım tenceredeki yemeğin ortasından yavaşça dökülür ve tencere 2-3 kez sallanır.







  2. Mine
    Devamlı Üye





    başka bir tarif

    2 Demet Arapsaçı
    150 gr kuzu kuşbaşı
    1 Küçük baş soğan
    3-4 taze patates
    Bir çay bardağı zeytin yağı
    3 olgun domates(kış sonu otumuzu bulabildiğimiz için derindondurucudan)
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    Limon ve tuz



    Arap saçı ayıklanır,yıkanır(aslında asıl maharet bu kart yerlerini ayırtedebilmek önemli ).10dk kaynayan suda haşlanır kenara alınır.Diğer yanda kuzu eti yarı pişmiş suda haşlanır (ben düdüklü tencere kullanıyorum)(etin suyunu dökmeyin yemeğinize ekleyin),Ardından ince doğranmış soğanla,zeytinyağı ile et kavrulur,arapsaçı eklenir,küp doğranmış domates,salça,limon suyu ve üzerini kapatacak kadar sıcak su eklenir.25-30 dk pişirilir ancak ,İri doğranmış patesler dağılmaması için pişme süresinin son 15 dk sında eklenir.

    Not.:Toplanması meşakkatli bir ottur. Çalılıklarda,dere kenarlarında bulunur.Dereotunu sevmiyorsanız biraz yemeniz zor.Pişme esnasında mutfağınızda birşişe rakı dökülmüş sanabilirsiniz.Keskin bir anason kokusu hakim…




+ Yorum Gönder