+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Rizeden Mıhlama tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Rizeden Mıhlama tarifi








    Rizeden Mıhlama:

    Bir kilo pazı, 5 adet kuru soğan, 4 yumurta, 2 çorba kaşığı sade yağ, bir iki tutam nane, yeteri kadar tuz, karabiber alınır.

    Pazılar yıkanıp ayıklandıktan sonra doğranır ve kaynar suda haşlanarak suyu süzülür. Ayrı bir kapta doğranmış 5 soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Buna haşlanmış pazılar eklenerek karıştırılır. Karışıma tuz ve karabiber konduktan sonra bir kez daha iyice karıştırılır. Üzerine yumurta kırılıp ağzı kapatılır. Yumurta pişinceye kadar ateş üzerinde tutulur.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Rize ye ait mıhlama yemeği için gerekli olan başlıca malzemeler : 5 adet kuru soğan, 4 yumurta, 2 çorba kaşığı sade yağ, bir iki tutam nane, yeteri kadar tuz, karabiber alınır.




+ Yorum Gönder