+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Muğladan etli börülce tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Muğladan etli börülce tarifi








    Etli Börülce Tarifi

    etli börülce 1.jpg

    Bir kilo taze börülce uçları kesilerek ortalarından ikiye ayrılır. Bol suda yıkanır. İki çorba kaşığı yağda ince doğranmış bir baş soğan tuz ile kavrulur. Üzerine 250 gr koyun eti konur. Etler suyunu çekene kadar pişirilir. Kabukları soyulmuş bir domates ile ayıklanmış börülceler tencereye konup üzerine çıkıncaya kadar suyla doldurularak börülceler sararıncaya kadar kaynatılır.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    zeytinyağlı börülcede çok güzel olduğu gibi etli börülcede şahane oluyor tabi etsiz yemek yemeyenler için bu tarif daha cazip gelebilir




+ Yorum Gönder