+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Kütahyadan mantı tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kütahyadan mantı tarifi








    Kütahyadan mantı

    Kütahyadan mantı tarifi.jpg

    Hamur tahtası üzerinde un su ile yoğrularak hamur ufak parçalara ayrılıp oklava ile iyice açılır ve üzerine yağ sürülür. Sonra bu yağlı yufkalar katlanır ve ufak parçalara kesilir. Bu arada bir kabın içinde çiğ kıyma yumurta ve maydanozla karıştırılarak mantının içi hazırlanır. Ufak hamur parçaları oklava ile küçük yuvarlaklar biçiminde yeniden açılır. Orta yerine içi konulduktan sonra iki yanından kıyıları kıvrılarak bir tekne biçimine getirilir. İçi yağlanmış bir tepsiye dizilen mantılar tavında bir fırında pişirilir.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    mantı türk toplumunun vazgeçemediği yemeklerden biridir her yörenin kendine has bir mantı yapışı vardır kütahyanın bu mantısda yapılamya değer




+ Yorum Gönder