+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Antalyadan patlıcan reçeli tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Antalyadan patlıcan reçeli tarifi








    Antalyadan patlıcan reçeli


    patl-can-re-eli.jpg

    Küçük patlıcanlar incecik soyulup yeşil sap kısmı çıkarıldıktan sonra kireç suyunda 5 dk bekletilir. Temiz suda birkaç kez yıkandıktan sonra sıcak suda çatal kolayca batacak kıvama gelinceye kadar haşlanır. Bundan sonra süzgece konup soğuk su ile tekrar yıkanır. Patlıcanların her birine ikişer karanfil saplanır. Sonra bir sıra toz şeker bir sıra patlıcan olmak üzere tencereye yerleştirilip 8 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Patlıcanın bıraktığı suyla şeker eriyip şerbet patlıcanların üstünü örtünce başka su eklemeden yarım saat kaynatılır. Bu arada içine biraz kırmızı boya eklenir. Ertesi günü biraz daha şeker ve limon suyu eklenip on dakika kadar daha kaynatılır.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    patlıcan receli olurmu demeyin oluyor ve çok güzel aslında bir çok şeyden reçel yapmaktadırlar buda insanların aslında nekadar yetenekli olduğunu gösteriyor




+ Yorum Gönder