+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Kayseri’den etli mantı tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kayseri’den etli mantı tarifi








    Kayseri’den etli mantı

    etli mantı.jpg

    Yarım kilo undan hamur yoğrulur. 250 gr kıyma, orta boy bir soğan, biraz maydanoz, yeterince tuz ve biber ile içinin malzemesi hazırlanır. Hamur kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde sonra yufka şeklinde açılır. Yufkalar 2-3 cm boyunda kesilerek ortalarına malzemesi konur ve köşelerinden katlanıp bastırılır. Hamur parçaları kaynar suya atılarak haşlanıp süzülür. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı kızgın yağ dökülerek sofraya konur.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    mantı türk toplumunun çok sevdiği ve mutfaklarda sıkça pişirilen vazgeçişlemeyen bir yemeğidir ve her bölgenin kendine has bir yapış şekli vardır




+ Yorum Gönder