+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda 26 Nisan Kanal D Mutfağım Gaziantep Yemekleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    26 Nisan Kanal D Mutfağım Gaziantep Yemekleri








    26 Nisan Kanal D Mutfağım Gaziantep Yemekleri


    gaziantep-yemekleri.jpg

    Gaziantep’in yöresel tatlarından Maş Piyazı’nın tarifi.

    Malzemeler:
    500 gr maş
    1 orta boy kuru soğan
    1 demet maydanoz
    5 dal taze soğan
    1 su bardağı ceviz
    Pulbiber
    Limon suyu

    Yapılışı:
    Yarım kilo maş iyice yıkanıp süzülür. Tencereye alınıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilerek yumuşayana kadar haşlanır. 1 orta boy soğan küçük küçük doğranır. 1 demet maydanoz ve 5 dal taze soğan ince ince kıyılır. Haşlanan maşın suyu süzülür ve soğutulur. 1 su bardağı ceviz bıçakla küçük küçük kıyılır. Derin bir kabın içine soğuyan maş eklenir. üzerine küçük küçük doğranmış kurusaoğan, kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan ile biraz pulbiber ve tuz ilave edilir. Yarım limonun suyu da eklenir. Kıyılmış cevizin bir tutamı süslemede kullanılmak için ayrılır, kalanı da limon suyu ve zeytinyağı ile beraber diğer malzemelere eklenir. Tüm malzemeler iyice harmanlanır. Servis tabağına alınıp ortasına ayrılan ceviz içi yerleştirilir ve kenarları limon dilimleri ile süslenir.

    Maş Piyazı- Gaziantep







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    gaziantep güzel şehirlerimizden biridr ayrıca yemek kültürüde bir hayli zengin ve güzeldir gaziantepe gitmiş ve oranın yemeklerini tatmış birinden çok güzel sözler duymuşumdur




+ Yorum Gönder


gaziantep yemekleri