+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Şakşuka Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Şakşuka Nasıl Yapılır








    Şakşuka Nasıl Yapılır
    Patlıcanları yıkayın, saplarını kesin, kabuklarını alacalı soyun, herbirini uzunlamasına dörde bölüp küp şeklinde doğrayın, tuzlu suya atıp 10-15 dakika bekletin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini atın

    Malzemeler

    2 adet patlıcan,
    3 orta boy domates,
    3 diş sarmısak,
    3 çarliston veya dolmalık biber,
    2 orta boy patates,
    1 demet maydanoz,
    tuz,
    kızartmak için sıvı yağ.



    Patlıcanları yıkayın, saplarını kesin, kabuklarını alacalı soyun, herbirini uzunlamasına dörde bölüp küp şeklinde doğrayın, tuzlu suya atıp 10-15 dakika bekletin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini atın, rendeleyin. Sarmısakların kabuklarını soyun, çentin. Biberleri yıkayın, tohumlarını boşaltın, 2 santim uzunluğunda halka şeklinde doğrayın. Patatesin kabuğunu soyun, içinde soğuk su olan bir kaba küp şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayın, kalın dallarını ayıklayın, yapraklarını kıyın. Önce patatesleri, sonra biberleri, en son da patlıcanları sudan çıkartın, kurulayın, kızgın yağda kızartın, bir servis tabağına alın, tuzunu serpin, karıştırın. Küçük bir kapta domates ve sarmısağı 3-4 dakika kaynatın, tuzunu ekleyin, servis tabağındaki kızarmış sebzelerin üzerine dökün, karıştırın, maydanozu serpin, sofraya getirin. Sarmısaklı domatesli sosun üzerine yerken yoğurt da koyulabilir.







  2. Kesume
    Devamlı Üye





    Şakşuka yemeği çok basit bir şekilde yapılan bir yemektir malzemeleri de çok azdır ; 2 adet patlıcan,
    3 orta boy domates, 3 diş sarmısak, 3 çarliston veya dolmalık biber,2 orta boy patates, 1 demet maydanoz, tuz, kızartmak için sıvı yağ.





+ Yorum Gönder