+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır








    Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır
    Kabak çiçeklerini bir kaba koyacağınız suya daldırarak zedelemeden yıkayın, sularının süzülmesi için ters çevirip dizin. Soğanı diş şeklinde çentin. Pirinci yıkayın süzün. Kuş üzümünü içinde ılık su olan bir kaseye koyun, 10-15 dakika bekletin

    Malzemeler

    12 kabak çiçeği,
    5 yemek kaşığı zeytinyağı,
    1 orta boy soğan,
    1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
    yarım su bardağı pirinç,
    1 yemek kaşığı kuş üzümü,
    1 çay kaşığı yenibahar,
    1 çay kaşığı karabiber,
    1 çay kaşığı tarçın,
    1 çay kaşığı toz
    şeker,
    yarım demet dereotu.



    Kabak çiçeklerini bir kaba koyacağınız suya daldırarak zedelemeden yıkayın, sularının süzülmesi için ters çevirip dizin. Soğanı diş şeklinde çentin. Pirinci yıkayın süzün. Kuş üzümünü içinde ılık su olan bir kaseye koyun, 10-15 dakika bekletin, suyunun içinde çöplerini ayıklayın, süzün. Dereotunu yıkayın,kalın saplarını atın, ince ince kıyın. Tencereye 3 kaşık zeytinyağını koyup soğan ve fıstığı kavurun, pembeleşince pirinci ekleyin. Pirinçler saydam bir görünüş alana kadar kaşıkla çevirerek kavurmaya devam edin. Pirincin üstünü 1 santim geçecek kadar sıcak su ve tuzu ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alınca kuş üzümü, yenibahar, karabiber, tarçın, toz şeker ve dereotunu koyun, karıştırın. Suları süzülmüş kabak çiçeklerini avucunuza alın, üst yapraklarını zedelemeden açın, küçük bir tahta kaşıkla sıkı bir şekilde doldurun, yaprakların uçlarını birbiri üstüne katlayarak kapatın, dolmaları küçük bir tencereye aralarında boşluk kalmayacak şekilde yanyana dizin. Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su koyun, porselen bir tabağı üzerlerine kapatın, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kapağı açınca porselen tabağı çıkartın, kalan 2 kaşık zeytinyağını dökün,kapatıp dolmaları tenceresi içinde soğumaya bırakın. Kabak çiçekleri çok kırılgan olduklarından yıkarken veya doldururken zedelendiği takdirde atmayın, kabak çiçeği kızartması yapın. Dolmaları soğuduktan sonra tencereden çıkarırken şekillerini bozmamaya dikkat edin.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Kabak çiçeği dolması yemeği çok basit bir yemek olup çok güzel bir yemektir çok kişi tarafından tercih edilen bir yemektir günün hemen hemen he saatin de yenilebilir bir yemek çeşididir.




+ Yorum Gönder