+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Taze İç Bakla Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Taze İç Bakla Nasıl Yapılır








    Taze İç Bakla Nasıl Yapılır
    İç baklanın kabuklarını soyun, yıkayın, tencereye koyun, 2 bardak su ekleyin. Soğanın kabuklarını soyun, bütün olarak bakla tenceresine alın

    Malzemeler

    500 gram taze iç bakla,
    1 soğan, yarım çay kaşığı kabartma tozu,
    1 tatlı kaşığı toz şeker,
    2 çay kaşığı tuz,
    5 yemek kaşığı zeytinyağı,
    yarım demet dereotu.



    İç baklanın kabuklarını soyun, yıkayın, tencereye koyun, 2 bardak su ekleyin. Soğanın kabuklarını soyun, bütün olarak bakla tenceresine alın. Kabartma tozu, toz şeker, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip baklalar yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın. Baklaları soğumadan delikli bir kepçe ile süzerek çukur bir kaba alın, üzerlerine zeytinyağını dökün, karıştırın, bir kapak örterek soğumaya bırakın. Servis yaparken üzerlerine kalın dalları ayıklanmış dereotu yapraklarını (doğramadan) koyun.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    taze iç baklanın çok güzel yemekleri olmaktadır zeytin yağlısı etli yemekleri hatta ezmeleri bu lezzetin gerçekten çok hayranları var




+ Yorum Gönder