+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Pirinçli Ispanak Kökü Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Pirinçli Ispanak Kökü Nasıl Yapılır








    Pirinçli Ispanak Kökü Nasıl Yapılır
    Ispanak saplarını köklerin 1-2 santim üzerinden kesin ve başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın. Kökleri birkaç saat suda bekletin. Sudan çıkardıktan sonra ince uçlu bir bıçak ile kökleri iyice temizleyin

    Malzemeler

    1 kilo ıspanağın kökü (yaprakları başka yemek için kullanılmış),
    12 diş sarmısak,
    1 tatlı kaşığı pirinç,
    2 bardak su,
    2 yemek kaşığı zeytinyağı,
    tuz,
    karabiber.



    Ispanak saplarını köklerin 1-2 santim üzerinden kesin ve başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın. Kökleri birkaç saat suda bekletin. Sudan çıkardıktan sonra ince uçlu bir bıçak ile kökleri iyice temizleyin, herbir kökün ortadaki sapının ucunu kesip atın. Sarmısakları ayıklayın, ortadan ikiye bölün. Pirinci ayıklayın, yıkayın. Ispanak kökleri, ikiye bölünmüş sarmısakları, pirinç, su ve zeytinyağını küçük bir kaba koyun, orta kuvvetli bir ateş üzerinde, arada bir karıştırarak ve suyunu kontrol ederek, pirinçler şişip yumusayıncaya kadar, 15-20 dakika pişirin. Ocaktan almadan önce tuz ve biberini koyun. Ilık veya
    soğuk olarak servis yapın. Sıcak olarak yemek isterseniz pişirdikten sonra 1 yumurta sarısı ve yarım limonun suyu ve terbiye hazırlayarak üzerine dökebilirsiniz.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Pirinçli ıspanak kökü yemeği için size lazım olacak malzemeler: 1 kilo ıspanağın kökü (yaprakları başka yemek için kullanılmış), 12 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı pirinç, 2 bardak su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber.




+ Yorum Gönder