+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Pazı Kavurması Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Pazı Kavurması Nasıl Yapılır








    Pazı Kavurması Nasıl Yapılır
    Pazıları yıkayın, herbir yaprağını uzunlamasına ortadan kesin, damarlı kısmını çıkartıp 2 santim uzunluğunda doğrayıp bir kenara ayırın, yaprakları ince ince kıyın

    Malzemeler

    1 demet pazı (600-700 gram),
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
    1 orta boy soğan,
    tuz,
    3 yemek kaşığı zeytinyağı,
    karabiber.



    Pazıları yıkayın, herbir yaprağını uzunlamasına ortadan kesin, damarlı kısmını çıkartıp 2 santim uzunluğunda doğrayıp bir kenara ayırın, yaprakları ince ince kıyın. Soğanın kabuğunu soyun, küçük küp şeklinde çentin. Geniş bir tava veya tencereye zeytinyağını koyun, soğanları atın, çevirerek iki dakika kavurun, pazı saplarını atın, üç dakika daha kavurun, fıstıkları ekleyin. İki dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin, en son pazı yapraklarını atın. Hepsini alt üst ederek beş dakika daha pişirin, tuzunu ve biberini ekleyin, ılık veya soğuk olarak servis yapın. Arzu ederseniz üzerine yoğurt (sarmısaklı) koyabilirsiniz.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Pazı kavurması çok kolay bir yemek olup lezzeti çok büyük bir yemektir özellikle özel günlerde tercih edilen bu yemek çok kişi tarafından tercih etmektedir.




+ Yorum Gönder