+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Börülce Pilaki Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Börülce Pilaki Nasıl Yapılır








    Börülce Pilaki Nasıl Yapılır
    Börülceyi bir gece önceden ıslatın, süzüp soğuk tuzlu suya koyun, kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri bir kevgirle alın, yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. Soğanın kabuğunu soyun, çentin. Sarmısakları soyun, çentin

    b

    1 su bardağı kuru börülce,
    1 orta boy soğan,
    4 diş sarmısak,
    1 orta boy havuç,
    1 iri domates,
    2 sivri biber,
    4 yemek kaşığı zeytinyağı,
    1 çay kaşığı toz şeker,
    tuz,
    karabiber,
    yarım demet dereotu.



    Börülceyi bir gece önceden ıslatın, süzüp soğuk tuzlu suya koyun, kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri bir kevgirle alın, yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. Soğanın kabuğunu soyun, çentin. Sarmısakları soyun, çentin. Havucun üstünü kazıyın, küçük küpler şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini atın, küp şeklinde doğrayın. Biberlerin sapını kesin, tohumlarını boşaltın, bir santim uzunluğunda yuvarlaklar olarak doğrayın. Tencereye iki kaşık zeytinyağını koyun, soğan, sarmısak ve havuçları beş dakika süre ile kavurun, domates, sivri biber, toz şeker, tuz, karabiber ve bir su bardağı sıcak su ekleyin. Tencere kaynayınca haşlanmış börülceleri ilave edin, ateşi kısıp 15 dakika daha pişirin. Ocağı söndürünce kalan iki kaşık zeytinyağını ve dereotunu serpin, karıştırıp kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. Domates yeterice ılık suda eriteceğiniz 1 yemek kaşığı
    domates salçası da koyabilirsiniz.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    börülce pilakiyi bu şekilde yapanda var farklı şekilde yapanda sebzeleri isteğe göre artıra bilir yeni sebzelerde ekleyebilirsiniz sonuçta güzel bir yemek olacaktır




+ Yorum Gönder