+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Cevizli Yoğurtlu Ezme Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Cevizli Yoğurtlu Ezme Nasıl Yapılır








    Cevizli Yoğurtlu Ezme Nasıl Yapılır
    Ekmek dilimlerinin kenarlarındaki kabuğu kesip atın, dilimleri çukur bir kaba koyup üzerlerine soğuk su dökün.Beş dakika sonra dilimleri sudan çıkartın

    Malzemeler

    2 dilim bayat ekmek,
    3 yemek kaşığı ceviziçi,
    2 diş sarmısak,
    2 yemek kaşığı zeytinyağı,
    2 yemek kaşığı yoğurt,
    2 yemek kaşığı limon suyu,
    1 çay kaşığı domates salçası,
    1 çay kaşığı biber salçası,
    1 çay kaşığı pul biber,
    tuz.



    Ekmek dilimlerinin kenarlarındaki kabuğu kesip atın, dilimleri çukur bir kaba koyup üzerlerine soğuk su dökün. Beş dakika sonra dilimleri sudan çıkartın, sıkarak suyunu süzün, parmaklarınızla ufalayın. Ceviziçini mutfak robotunda çekin veya havanda dövün. Sarmısakların kabuklarını soyup biraz tuz ile havanda dövün. Ekmek kırıntısı, ceviz, sarmısak, zeytinyağı, yoğurt, limon suyu, domates salçası, biber salçasını birlikte iyice karıştırın. Servis tabağına koyun, üzerine pul biber ekin, birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süsleyip sofraya getirin. Kıvamı koyu olduğu takdirde koyduğunuz yoğurt miktarını artırabilirsiniz. Ceviz yerine fındık veya badem de kullanabilirsiniz.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    ezmeler çok güzel ve lezzetli yapıldığında bir çok yemeğin yanında yenmekte ve çok tercih edilmektedir önemli olan birazda el becerisi olmalıdır




+ Yorum Gönder