+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Cevizli Meze Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Cevizli Meze Nasıl Yapılır








    Cevizli Meze Nasıl Yapılır
    Ceviziçini elinizle bölebildiğiniz kadar küçük parçalara ayırın. Sarmısağı ayıklayın

    Malzemeler

    3 yemek kaşığı ceviziçi,
    2 diş sarmısak,
    1 dilim bayat ekmek,
    3 yemek kaşığı tahin.
    1/4 demet maydanoz,
    yarım limonun suyu,
    yarım çay kaşığı kırmızı pul biber,
    1 çay kaşığı tuz.



    Ceviziçini elinizle bölebildiğiniz kadar küçük parçalara ayırın. Sarmısağı ayıklayın. Ekmek diliminin etrafındaki kabukları kesin. Maydanozu yıkayın, kalın saplarını atın, yapraklarını kıyın. Ceviz, sarmısak ve ekmeği havanda birlikte dövün, çukur bir kaba alın. Tahin, maydanoz, limon suyu ve kırmızı biberi katıp karıştırın. Arzu ederseniz bu mezeyi de ekmek dilimlerine sürerek kanape olarak servis yapabilirsiniz.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    bazı tadlar varki biraraya gelmesi imkansız gibi görünür bir türlü anlayamaz ve tadının olmayacağını düşünürüz oysa çok şahane lezzetler çıkabilmektedir




+ Yorum Gönder