+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Mercimek Piyazı Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Mercimek Piyazı Nasıl Yapılır








    Mercimek Piyazı Nasıl Yapılır
    Mercimeği ayıklayın, üzerine mercimekleri iki parmak geçecek kadar soğuk su koyarak 5-6 saat ıslatın. İçine kabuğu soyulmuş bütün bir kuru soğan atılmış tuzlu suda mercimekleri yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika süreyle haşlayın

    Malzemeler

    1 su bardağı yeşil mercimek,
    2 orta boy domates,
    4 taze soğan,
    yarım demet maydanoz,
    3 dal taze nane,
    2 sivri biber,
    3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
    2 yemek kaşığı limon suyu,
    1 tatlı kaşığı sumak.



    Mercimeği ayıklayın, üzerine mercimekleri iki parmak geçecek kadar soğuk su koyarak 5-6 saat ıslatın. İçine kabuğu soyulmuş bütün bir kuru soğan atılmış tuzlu suda mercimekleri yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika süreyle haşlayın, süzün. Süzülen mercimeğe hemen zeytinyağını döküp karıştırın ve bir kenarda bekletin. Diğer yandan domateslerin kabuğunu soyun ve küçük küp şeklinde doğrayın. Sapı ve tohumları çıkarılmış sivri biberler ile taze soğanların beyaz kısımlarını ince halkalar şeklinde doğrayın, maydanoz ve naneyi kıyın. Mercimekler ve hazırlanmış sebzeleri tuz ilave ederek karıştırın, servis yapmadan kısa bir süre önce limon suyunu ilave edin ve sofraya getirin. Turşu kullnabilirsiniz. Ancak bu durumda daha az tuz ve limon suyu koymak gerekecektir. Bu mezeyi kirmızı turp ve haşlanmış yumurta ile süsleyip servis edebilirsiniz.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    mercimek vitamin olarak çok besleyici ve sağlıklı bir besindir birçok yemeği yapılmaktadır böreğe bile koyulmaktadır bu tariftede kullanılmakta olan bu besin süper bir lezzet




+ Yorum Gönder