+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Humus Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Humus Nasıl Yapılır








    Humus Nasıl Yapılır
    Nohutu 8-10 saat süre ile tuzlu soğuk suda bırakın, süzün. Soğanın kabuklarını soyun, bütün olarak önceden ıslatılmış nohut ile birlikte bir tencereye yerleştirin

    Malzemeler

    250 gram nohut,
    1 orta boy soğan,
    5 yemek kaşığı tahin,
    3 diş ezilmiş
    sarmısak,
    3 yemek kaşığı limon suyu,
    2 çay kaşığı kimyon,
    2 yemek kaşığı
    zeytinyağı,
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
    tuz.



    Nohutu 8-10 saat süre ile tuzlu soğuk suda bırakın, süzün. Soğanın kabuklarını soyun, bütün olarak önceden ıslatılmış nohut ile birlikte bir tencereye yerleştirin. Nohutları üç parmak geçecek kadar soğuk su ile bir tatlı kaşığı tuz ekleyin, yumuşayıp ince dış kabukları soyulmaya başlayıncaya kadar haşlayın, süzün, soğanı atın. Nohutlar soğuduktan sonra parmaklaırınızla kabuklarını soyun, havan veya mutfak robotu ile un haline getirin. Çukur bir kapta tahin, ezilmiş sarmısak, limon suyu ve kimyonu iyice karıştırın, tuzunu ayarlayın, nohuta ilave edin, tekrar karıştırıp yayvan bir tabağa alın. Servis yaparken üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirin. Sarmısak ve kimyon miktarlarını ağız tadınıza göre, kıvamını da su ilave ederek son karıştırma sırasında ayarlayabilirsiniz. Sindirimi ağır olmakla birlikte zeytinyağı yerine eritilmiş tereyağını son anda üzerine dökerek sofraya getirebilirsiniz.







  2. Kesume
    Devamlı Üye





    humus yemeği yapmak için lazım olan başlıca malzemeler ;250 gram nohut, 1 orta boy soğan, 5 yemek kaşığı tahin, 3 diş ezilmiş sarımsak, 3 yemek kaşığı limon suyu, çay kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, tuz.




+ Yorum Gönder