+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Sucuk Güveç Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Sucuk Güveç Nasıl Yapılır








    Sucuk Güveç Nasıl Yapılır
    Sucuğu kısa bir süre musluğun altına tutup ıslatın, bıçagın ucuyla uzunlamasına iki taraftan çizin, derisini soyun, küp şeklinde doğrayın

    Malzemeler

    200 gram sucuk,
    2 tatlı sivri biber (veya çarliston),
    1 orta boy domates,
    50 gram kaşar peyniri {veya eritmeye uygun başka bir peynir),
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı.



    Sucuğu kısa bir süre musluğun altına tutup ıslatın, bıçagın ucuyla uzunlamasına iki taraftan çizin, derisini soyun, küp şeklinde doğrayın. Biberlerin saplarını çıkartın, tohumlarını dökün, ince halkalar şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini temizleyin, küçük parçalar halinde doğrayın. Peyniri 1 cm küpler şeklinde doğrayın. Küçük bir güveç (veya ısıya dayanıklı cam kap) içinde bütün malzemeleri karıştırın, üzerine zeytinyağını gezdirin. Kuvvetli olmayan bir fırında veya ızgarasında peynirler eriyene kadar tutup masaya getirin. Sucuğun yağı çabuk donacağı için bu meze bekletmeden yenmelidir. Domates miktarını artırırsanız, daha sulu olur ve daha çok ekmek yedirtir.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Sucuk güveç yapmak için size lazım olacak malzemelerin başlıcaları :200 gram sucuk, 2 tatlı sivri biber (veya çarliston), 1 orta boy domates, 50 gram kaşar peyniri {veya eritmeye uygun başka bir peynir), 1 tatlı kaşığı zeytinyağı.




+ Yorum Gönder