+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Mantar Izgara Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Mantar Izgara Nasıl Yapılır








    Mantar Izgara Nasıl Yapılır
    Mantarların üzerindeki çamur ve toprakları elinizle ovarak temizleyin. Iyice yıkayın, saplarını yuvarlak kısımlarını zedelemeden parmaklarınızla hafifçe bastırıp ve döndürerek çıkartın

    Malzemeler

    350 gram iri kültür mantarı,
    6 diş sarmısak,
    2 yemek kaşığı zeytinyağı,
    1 demet maydanoz,
    tuz, karabiber,
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber.

    Mantarların üzerindeki çamur ve toprakları elinizle ovarak temizleyin. Iyice yıkayın, saplarını yuvarlak kısımlarını zedelemeden parmaklarınızla hafifçe bastırıp ve döndürerek çıkartın. Soğuk suya atın. Maydanozu yıkayın, sap ve dallarını ayıklayın ve yapraklarını ince ince kıyın. Sarmısakları ayıklayın,havan veya el presinde ezin, maydanoza katın. Sarmısakları maydanoza tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin ve karıştırın. Sudaki mantarları çıkartın, ters çevirip içlerindeki suyu boşaltın, bir küçük kaşık yardımı ile içlerini sarmısaklı maydanozla doldurun. Üzerlerine kırmızı pul biber ekin ve fırının üstten ızgarasında yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarların içine sarmısaklı maydanoz yerine karides, peynir, dereotu veya kaşar peyniri de koyabilirsiniz.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Mantar ızgara yemeği çok lezzetli bir yemektir malzemeleri : 350 gram iri kültür mantarı, 6 diş sarımsak,
    2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 demet maydanoz, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber.




+ Yorum Gönder