+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Soslu Patlıcan Kızartma Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Soslu Patlıcan Kızartma Nasıl Yapılır








    Soslu Patlıcan Kızartma Nasıl Yapılır
    Patlıcan sapını kesin, kabuğunu uzunlamasına şeritler halinde soyun. Yarım santim kalınlığında uzun dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suya atın

    Malzemeler

    3 adet patlıcan,
    2 orta boy domates,
    2 diş sarmısak,
    1 tatlı kaşığı sirke,
    1/3 demet maydanoz,
    1 çay kaşığı toz şeker,
    1 tatlı kaşığı biber salçası,
    tuz,
    karabiber,
    kızartma için yağ.


    Patlıcan sapını kesin, kabuğunu uzunlamasına şeritler halinde soyun. Yarım santim kalınlığında uzun dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suya atın.Domatesleri ikiye bölün, rendeleyin. Sarmısakları ayıklayın, biraz tuzla havanda dövün. Maydanozu ayıklayın, saplarını atın, yapraklarını ince ince kıyın. Biber salçasını yarım kahve fincanı ılık suda eritin. Tuzlu sudan çıkartacağınız patlıcan dilimlerini iki avucunuzun arasında zedelemeden sıkın. Kızgın yağa atarak iki taraflarını da kızartın. Önce kağıt mutfak peçetesinin üzerine çıkartın. Fazla yağını süzün. Sonra yayvan bir tabağa dizin. Bir sahana domates rendesi, sarmısak, sirke, toz şeker, biber salçası, tuz ve karabiberi koyun. Bunların üzerine patlıcanların içinde kızarmış olduğu yağdan iki yemek kaşığı alarak ekleyin. Beş dakika pişirin. Patlıcanları tam sofraya götürürken üzerlerine sıcak sosu dökün. Sosunu son anda sıcak olarak koyacağınız için patlıcanları daha önceden kızartabilirsiniz. Arzu ederseniz yanında yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    soslu patlıcan kızartması yapmak için bu malzemeleri elinizde bulundurun yapılışı da normal kızartma gibi dir 3 adet patlıcan, 2 orta boy domates, 2 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı sirke, 1/3 demet maydanoz, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz,




+ Yorum Gönder