+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Kabak Mücveri Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kabak Mücveri Nasıl Yapılır








    Kabak Mücveri Nasıl Yapılır
    Kabakları yıkayın, sap kısmını ve altındaki siyah yuvarlak kısmı kesin. Kabuklarını sıyırarak soyun ve iri parçalar halinde rendeleyin. Çukur bir kaba koyarak su salmasını bekleyin.

    Malzemeler

    3 adet orta boy kabak,
    4 adet taze soğan,
    1 diş sarmısak,
    4 demet dereotu,
    2 yumurta,
    3 yemek kaşığı un,
    50 gram ezilmiş beyaz peynir,
    yarım çay kaşığı karabiber,
    kızartma için sıvı yağ.

    Kabakları yıkayın, sap kısmını ve altındaki siyah yuvarlak kısmı kesin. Kabuklarını sıyırarak soyun ve iri parçalar halinde rendeleyin. Çukur bir kaba koyarak su salmasını bekleyin. Taze soğanın püskülünü kesin, dış yapraklarını soyun ve ince halkalar halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp ince ince çentin. Dereotunu yıkayıp kalınca dallarını atın. Yapraklarını doğrayın. Peyniri bir kap içinde çatalla ezin. Suyunu salmış rendelenmiş kabakları avucunuzun içinde sıkarak kalan suyunu da süzün. Kabağın üzerine taze soğan, sarmısak, dereotu, un, peynir ve karabiberi ilave edin. Yumurtaları kırın. Hepsini iyice karıştırın. Karışım sulu olmayan yumuşak birhamur haline gelince tavada yağı kızdırın. Kaşığı doldurup yavaşça tavaya bırakın. Üstlerini de kaşığın sırtı ile hafifçe düzeltip yakmadan iki taraflarını da kızartın. Kızaran mücverleri kağıt mutfak peçetesinin üzerine çıkartın. Servis tabağına alarak soğumadan sofraya getirin. Hem yumurta içerdiği hem de yağda kızardığı için oldukça ağır olan mücveri dengelemek için yanında yoğurt ile servis yapmakta yarar vardır. Mücveri kuvvetli ateşte kızartırsanız dışı çok çabuk pişer, hatta yanar. Içi ise çiğ kalır. Bu nedenle ateşin kuvveti iyi ayarlanmalıdır. Karışım sulu olduğu takdirde biraz un ilave ederek kıvam elde edilir.







  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Kabak Mücveri Hazırlanışı


    Kabak Mücveri.jpg



    - Yumurtaları çukur bir kaba kırınız.
    - Kabakların kabuğunu kazıyıp yıkayıp rendenin iri gözünden geçiriniz.
    - Avucunuzla suyunu iyice sıkınız.
    - Yumurtaları, incecik kıyılmış maydanozu, dereotunu, unu koyup çatalla iyice karıştırınız.
    - Tuzunu ilave ediniz.
    - Kızartma yağını tavaya koyup kızdırınız. Yağ kızınca karışımdan kaşık kaşık döküp altını üstünü pembe renkte pişiriniz.
    - Kağıt yayılmış tepsiye çıkarıp sıcakken, sarımsaklı yoğurtla servis yapınız.
    Bu kabak mücveri tarifine ilave olarak ,mücver yağlanıp unlanmış fırın tepsisine dökülüp fırında pişirdikten sonra, dilimlenerek de servis yapılabilir. Bu usulde pişirme daha hafif olur.




+ Yorum Gönder