+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Biberli ve Cevizli Ispanak Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Biberli ve Cevizli Ispanak Nasıl Yapılır








    Biberli ve Cevizli Ispanak Nasıl Yapılır
    Ispanağın kök ve saplarını ayıklayın. Yapraklarını birkaç defa sudan geçirerek yıkayın. Içine kabartma tozu ve tuz koyduğunuz kaynar suda 3 dakika haşlayın. Çıkartıp süzün. Soğuyunca kıyın

    Malzemeler

    500 gram ıspanak,
    yarım çay kaşığı kabartma tozu,
    2 yemek kaşığı ceviz içi,
    1 orta boy soğan,
    2 diş sarmısak,
    2 çay kaşığı pul biber,
    2 yemek kaşığı zeytinyağı.


    Ispanağın kök ve saplarını ayıklayın. Yapraklarını birkaç defa sudan geçirerek yıkayın. Içine kabartma tozu ve tuz koyduğunuz kaynar suda 3 dakika haşlayın. Çıkartıp süzün. Soğuyunca kıyın. Ceviz içlerini elinizle küçük parçalara ayırın. Soğanı ve sarmısağı çentin. Bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Önce 3 dakika cevizi kavurun. Sonra soğan, sarmısak ve biberi atıp 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış ıspanağı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sıcak servis yapın. Arzu ederseniz ceviz yerine dolma fıstığı kullanabilirsiniz.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Biberli ve cevizli ıspanak için malzemeler ; 500 gram ıspanak, yarım çay kaşığı kabartma tozu,
    2 yemek kaşığı ceviz içi, 1 orta boy soğan, 2 diş sarmısak, 2 çay kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı.




+ Yorum Gönder