+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Havuç Mücveri Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Havuç Mücveri Nasıl Yapılır








    Havuç Mücveri Nasıl Yapılır
    Havuçları yıkayın. Kazıyın ve kabuklarını soyun. Rendeleyin. Taze soğanların dış kabuklarını soyun ve püskülünü atın. Ince halkalar şeklinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayın

    Malzemeler

    3 adet orta boy havuç,
    3 adet taze soğan,
    1 yemek kaşığı un,
    ¼ demet dereotu,
    tuz,
    karabiber,
    kızartma için sıvı yağ.


    Havuçları yıkayın. Kazıyın ve kabuklarını soyun. Rendeleyin. Taze soğanların dış kabuklarını soyun ve püskülünü atın. Ince halkalar şeklinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayın. Dallarını atın. Yapraklarını kıyın. Çukur bir kapta rende havuç, taze soğan, un, maydanoz, dereotu, yumurta, tuz ve
    karabiberi karıştırın. Çok yumuşak, az sulu hamur haline gelince tahta bir kaşıkla alıp kızgın yağa bırakın. Üzerini hafifçe bastırarak düzeltin. Iki tarafını pembeleşene kadar kızartın. Kağıt peçetede fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. Yanında limon dilimi veya yoğurt ile ikram edebilirsiniz







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Havuç mücveri için gerekli malzemeler 3 adet orta boy havuç, 3 adet taze soğan, 1 yemek kaşığı un,
    ¼ demet dereotu, tuz, karabiber, kızartma için sıvı yağ.




+ Yorum Gönder