+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Adana Ispanaklı veya Etli Kömbe nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Adana Ispanaklı veya Etli Kömbe nasıl yapılır








    Adana Ispanaklı veya Etli Kömbe nasıl yapılır

    Malzemeler:

    4 kg. un
    1 su bardağı yağ
    1 tatlı kaşığı maya
    2 kg. ıspanak veya 1 kg. kıyma
    1 çay kaşığı susam
    yeterince tuz ve su
    5 baş kuru soğan
    2 çorba kaşığı salça


    Hazırlanışı:

    Ortası açılan un tuz ve su eklenerek hamur haline getirilir. Mayalanması için 1-2 saat bekletilir. Mayalanan hamur beş eşit parçaya bölünerek bezi yapılır. Büyükçe bir tepsinin içi bir çay bardağı yağla iyice yağlanır. Beziler tepsinin çapına göre açılarak tepsiye yayılır. Soğan ıspanak ve salçadan hazırlanan iç koyularak dört kat yapılır. Başka bir kapta susam 1 bardak un ve 1 bardak su karıştırılarak bulamaç yapılır hazırlanan bulamaç tepsideki hamurun üzerine sürülür. En üste bir su bardağı yağ dökülür. Baklava dilimi şeklinde dilimlenen yemek fırında pişirilir.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Adana usulu ıspanaklı etli kömbe malzemeleri : 4 kg. un 1 su bardağı yağ 1 tatlı kaşığı maya 2 kg. ıspanak veya 1 kg. kıyma 1 çay kaşığı susam yeterince tuz ve su 5 baş kuru soğan 2 çorba kaşığı salça.




+ Yorum Gönder


adana kiymali kombesi,  adana etli kombe