+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Sakarca Kayganası Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Sakarca Kayganası Nasıl Yapılır








    Sakarca Kayganası Nasıl Yapılır
    Sakarca Kayganasi.jpg


    Malzemeler:
    Malzemeler akarca (3 bağ) Yumurta (1 adet) Tuz1yemek kaşığı (20 gram)Mısır Unu 4 yemek kaşığı (100 gram) Sıvıyağ ½ çay bardağı (100 gram)

    Hazırlanışı:
    Yapılışı akarcalar temizlenip, yıkanır. Kaynayan tuzlu suda soğan kısımları yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzdürülür. Sonra ince ince doğranır. İçine yumurta, mısır unu gerekirse bir tutam tuz ilave edilip, karıştırılır. Teflon tavada sıvıyağ ile alt üst edilerek kaygana şeklinde kızartılır. Sıcak dilimlenip servis edilir.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Sakarca kayganası malzemeleri : akarca (3 bağ) Yumurta (1 adet) Tuz 1 yemek kaşığı (20 gram)Mısır Unu 4 yemek kaşığı (100 gram) Sıvı yağ ½ çay bardağı (100 gram).




+ Yorum Gönder