+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Karadeniz Yemekleri Pancar (Karalahana) Sarması Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Karadeniz Yemekleri Pancar (Karalahana) Sarması








    Karadeniz Yemekleri Pancar (Karalahana) Sarması

    sarma.jpg

    Malzeme: 2 bağ pancar ½ kg kıyma 4 baş orta büyüklükte soğan 1 çağ bardağı pirinç Yağ,tuz,karabiber,maydanoz

    PANCAR(KARA LAHANA)SARMASI:

    Malzeme: 2 bağ pancar ½ kg kıyma 4 baş orta büyüklükte soğan 1 çağ bardağı pirinç Yağ,tuz,karabiber,maydanoz

    Yapılışı: Pancar saplarından ayrılır.Temizlendikten sonra kaynayan suya konularak hafif diri kalacak şekilde haşlanır.Bir süzgeçte süzülür.Soğuk suda bekletilir.Hafif sıkılarak bir kaba alınır.Ayrı bir kapta kıyma,rendelenmiş soğan,yıkanmış pirinç,saçlı,tuz,karabiber ve kıyılmış maydanoz biraz su ile yoğrulur.Pancarın damarlı taraflı içe gelecek şekilde hazırlanan iç arasına konulur.Çok sıkı olmamak kaydı ile normal bir şekilde küçük küçük sarılır.Bir tencereye düzgün olarak dizilir.Üzerini kapatacak kadar su ilave edilir.(Kaynar su tercih edilir)Üzerine sarmayı bastırmak için kapağı örtülüp kaynamaya bırakılır.Önce harlı sonra kısık ateşte pişirilir.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Kara deniz yemeklerinden olan pancar sarması yapmak için size gerekli olacak malzemeler şunlardır : 2 bağ pancar ½ kg kıyma 4 baş orta büyüklükte soğan 1 çağ bardağı pirinç Yağ,tuz,karabiber,maydanoz.




+ Yorum Gönder