+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Karadeniz Yemekleri Isırgan Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Karadeniz Yemekleri Isırgan








    Karadeniz Yemekleri Isırgan


    isirgan yemegi.jpg

    Malzemeler:

    1 kg. Isırganotu

    4 diş sarımsak

    1 çay bardağı un

    3 kaşık tereyağı

    Tuz

    Nane

    Su.



    Hazırlanışı:

    Isırgan iyice yıkanır ve kaynar suda haşlanarak süzülür. Sonra tel süzgeçten elle ezilerek geçirilir (robot veya blender ile de ezilebilir). Ezilen ısırgan tencereye alınarak ateşe konur. Eğer kıvamı koyu ise arzuya göre biraz su ilave edilir. Tuzu konur. 2-3 dakika piştikten sonra karıştırılarak azar azar unu ilave edilir. Unun topak olmamasına dikkat edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ayrı bir kapta ince doğranmış sarımsak yağda kavrulur ve ısırgana ilave edilir. Üzerine nane serpilerek servis yapılır.



    Not: Arzu edilirse üzerine süt ilave edilerek de yenebilir.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Kara deniz yemeklerin den olan ısırgan otu yemeği malzemeleri şunlardır : 1 kg. Isırgan otu 4 diş sarımsak
    1 çay bardağı un 3 kaşık tereyağı Tuz Nane Su.




+ Yorum Gönder


karadeniz yemekleri