+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Vakfıkebir Ekmeği Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Vakfıkebir Ekmeği Nasıl Yapılır








    Vakfıkebir Ekmeği Nasıl Yapılır

    Vakfikebir Ekmeği.jpg

    Vakfıkebir Ekmeği: Vakfıkebir’de ve Beşikdüzü’nde ve Maçka – Hamsiköy’de üretilen bu ekmek 450 gramdan 7,5 kiloya kadar ağırlıklarda üretiliyor. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde “Vakfıkebir” ya da “Trabzon ekmeği” olarak bilinir. Trabzon dışında, özellikle karayolları üzerindeki kent ve kasabalarda da üretilir. Odun ateşiyle kızdırılan taş fırınlarda pişer. Ekmeğin hamurunda doğal ekşi maya kullanılır. Vakfıkebir ekmeği lezzetli olur. Uzun süre dayanıklıdır. Bayatının da ayrı bir lezzeti vardır. Kolay küflenmez. Son yıllarda İstanbul, Ankara gibi büyük illerimizde de Vakfıkebir ekmeği üreten fırınlar açıldı. Taş fırınlarda piştiği için bu ekmeğe “Taşfırın ekmeği” de deniyor. Bazı yerlerde ise yanlış olarak “Odun ekmeği” diye de adlandırılıyor. Burada, odun ateşiyle kızdırılmış fırında pişen ekmek anlatılmak isteniyor. Vakfıkebir ekmeğini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak için Vakfıkebir’de “Vakfıkebir Ekmeği Festivali” düzenlenmektedir.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Vakfıkebir ekmeği insan eli ile isteğe bağlı olarak hazırlanmaktadır onun için bu ekmek bazen sadece 500 gıram iken bazen de yedi buçuk kiloya kadar çıkabilmektedir çok güzel bir ekmek türüdür.




+ Yorum Gönder