+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Antep Fıstıklı Kavurma Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Dr Zeynep
    Bayan Üye

    Antep Fıstıklı Kavurma








    Antep Fıstıklı Kavurma

    Antep Fıstıklı Kavurma.jpg

    Malzemeler 4 KişilikYarım kg kıyma
    1 çay bardağı Antep fıstığı
    Yarım su bardağı konserve bezelye
    2 adet orta boy domates
    1 adet orta boy soğan
    2 adet sivri biber
    1 su bardağı ılık su
    4-5 dal maydanoz
    1 tutam pul biber
    1 tutam kimyon
    1 çay bardağı sıvı yağ
    Yeterince tuz


    Tarif


    Soğanı soyup rendeleyin.
    Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin.
    Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.
    Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın.
    Tencerede sıvı yağı kızdırıp soğan ve biberleri kavurun.
    Malzemelere kıymayı ve domatesleri ilave edip kısık ateşte pişirin.
    Daha sonra suyu, Antep fıstığını, bezelyeleri, maydanozu, tuz ve baharatları ekleyip bir süre daha pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Antep fıstıklı kavurma genellikle toplu guruplar halinde olan yerlerde yapılmaktadır yapılışı normaldir ama kesinlikle tadı öyle değildir ve tadı çok güzeldir ve çok tercih edilmektedir.




+ Yorum Gönder