+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Kıymalı Dilim Patlıcan Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Dr Zeynep
    Bayan Üye

    Kıymalı Dilim Patlıcan








    Kıymalı Dilim Patlıcan

    Kıymalı Dilim Patlıcan.jpg


    Malzemeler 4 Kişilik
    3 adet büyük boy patlıcan
    150 gr kıyma
    1 adet orta boy soğan
    2 adet orta boy domates
    1 tatlı kaşığı salça
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    2-3 dal maydanoz
    1 yemek kaşığı limon suyu
    2 yemek kaşığı margarin
    Kızartmak için sıvı yağ
    Yeterince karabiber
    Yeterince tuz


    Tarif


    Patlıcanları iyice yıkayın ve parmak kalınlığında dilimleyin, ardından kararmamaları için limonlu tuzlu suda bekletin.
    Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
    Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın.
    Tencerede margarini eritin. İçine soğanları atıp kavurmaya başlayın.
    Soğanlar pembeleşmeden önce kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
    Daha sonra içine tuz, karabiber, salça ve domatesleri ekleyin.
    Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanoz ilave edip iyice karıştırın.
    Patlıcanların suyunu süzün ve kağıt havluyla kurulayın.
    Patlıcanları kızgın yağda arkalı önlü hafifçe kızartın, daha sonra fazla yağlarını çekmesi için kağıt havlu serili tabağa alın.
    Fırın tepsisinin içine patlıcan dilimlerini dizin, ortalarına kıymalı karışımdan ilave edip üzerlerini yine patlıcan dilimleriyle kapatın.
    Patlıcanların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Kıymalı dilim patlıcan yemeği daha çok olgun ve yaşı birazcık ilerlemiş kişiler tarafından tercih edilmektedir yapılışı biraz bile olsa zordur malzemeleri de baya bir fazladır.




+ Yorum Gönder