+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Ağrı usulü Haşıl nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Ağrı usulü Haşıl nasıl yapılır








    Ağrı usulü Haşıl nasıl yapılır

    hasil.jpg


    Gerekli Malzemeler

    4 adet temizlenip haşlanmış kaz ayağı
    4 adet haşlanmış kaz dili
    4 adet temizlenip haşlanmış kaz kafası
    1 su bardağı yarma
    yeterince su
    eti ayıklanmış kaz kemikleri
    Tuz
    Soğan
    1 yemek kaşığı tereyağı.

    Tarifi

    Kaz kemiklerini tencereye koyup üzerine suyu ekleyin ve yüksek ateşte iyice kaynatın.
    Kaynayan suyu bir süzgeç yardımıyla süzüp kemikleri sudan ayıklayın.
    Başka bir tencere içinde tereyağını eritin içine ince kıyılmış soğanı koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
    Soğanlar kavrulduktan sonra içine bir su bardağı yarmayı koyup karıştırın.
    Hazırladığınız bu karışımın içine kemiklerini ayıkladığınız suyu boşaltın ve yarmalar iyice pişinceye kadar kısık ateşte kaynatın. Yemek pişerken içerisine kaz ayakları, dilleri ve kafalarını da ekleyin.
    Yemeğin suyu tam olarak çekmeden ocaktan alın ve ayran eşliğinde servis yapın.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Ağrı usulu haşıl yapmanız için lazım olacak malzemeler:4 adet temizlenip haşlanmış kaz ayağı 4 adet haşlanmış kaz dili 4 adet temizlenip haşlanmış kaz kafası 1 su bardağı yarma yeterince su eti ayıklanmış kaz kemikleri Tuz Soğan 1 yemek kaşığı tereyağı.




+ Yorum Gönder


haşıl tarifi,  hasil tarifi,  haşıl ,  haşıl tarifi ağrı,  ağrı haşil