+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Ağrı usulü Pişi nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Ağrı usulü Pişi nasıl yapılır








    Ağrı usulü Pişi nasıl yapılır

    pisi.jpg


    Malzemeler

    Un
    Tuz
    Maya
    Su

    Tarifi

    Bütün malzemelerin katılımıyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.

    Mayalanmaya bırakılır.

    Hamur mayalanınca, derince ve büyük bir tavanın yarısına kadar yağ doldurulur, bu yağ yüksek ateşte kızdırılır, hamurdan pazılar alarak oklava yardımıyla tavanın genişliğinde açılır, ortasından delinir.

    Kızgın yağda kızartılır.







  2. Kesume
    Devamlı Üye





    Ağrı usulü pişi için gerekli malzemeler : un, tuz, maya , su yapılışı ise : bütün malzemelerin katılımıyla kulak memesi kıvamında hamur ilave edilir. Daha sonra mayalanmaya bırakılır sonra derince ve büyük bir tavanın yarısına kadar yağ doldurulur, bu yağ yüksek ateşte kızdırılır, hamurdan pazılar alarak oklava yardımıyla tavanın genişliğinde açılır, ortasından delinir ve kızgın yağda kızartılmaya başlanır.




+ Yorum Gönder


pişi nasıl yapılır,  pişi yapımı,  pisi nasil yapilir,  pisi,  pişi tarifi,  ağrı pişi tarifi