+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Pratik yemekler emine beder Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Pratik yemekler emine beder








    Pratik yemekler emine beder


    Açık kabak böreği

    Açık kabak böreği

    8 Kişilik

    Malzemeler
    4 adet kabak
    1/2 demet maydanoz
    3 adet taze soğan
    1 su bardağı un
    4 adet yumurta
    1/4 su bardağı sıvıyağ
    tuz
    karabiber

    Hazırlanışı
    Kabakların kabuklarını bıçakla hafifçe kazıyın. Daha sonra yıkayın ve rendeleyin.

    Yeşillikleri ve taze soğanı yıkayıp kıyın.

    Sıvı yağın bir kısmıyla 30 cm.'lik bir kare fırın tepsisini yağlayın.

    Ayıklayıp rendelediğiniz kabağı, maydanoz, dereotu, soğan, un, yumurta, karabiber ve tuzla beraber iyice karıştırdıktan sonra yağın kalanını harcın içine dökün.

    Kabaklı karışımı yağladığınız fırın tepsisine yayın.

    Önceden 220ø ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
    Bu Yemek Tarifi : 4,780 kere okundu







  2. Asel
    Bayan Üye





    Açma Kol Böreği

    Malzemeler

    500 gram un
    1 adet yumurta+1 adet yumurtanın akı
    Yarım çay bardağı+1 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 çorba kaşığı yoğurt
    Yeteri kadar tuz

    Ispanaklı harç için:
    1 kg ıspanak
    3 adet soğan
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz, karabiber

    Patatesli harç için:
    1 kg haşlanmış patates
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    Tuz, karabiber

    Üzeri için:
    1 adet yumurta sarısı
    Susam, çörekotu

    Yapılışı
    UNUN ortasını havuz şeklinde açın. 1 adet yumurta, 1 adet yumurtanın akı, yarım çay bardağı sıvıyağ, yoğurt ve tuz ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin. Ispanaklı harç için ıspanak yapraklarını yıkayıp kurulayın. Kıyılmış ıspanak ve kıyılmış soğanı sıvıyağda 1-2 dakika soteleyip, tuz ve karabiber ilave edin. Patatesli harç için ezilmiş patatese, nane, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırıp, her birini mantı hamuru kalınlığında açın. Yufkaların içlerine hazırladığınız harçları pay edip, rulo biçiminde sarın. Yuvarlak şekilde fırın tepsisine yerleştirip, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.




  3. Asel
    Bayan Üye
    Acıbadem kurabiyesi

    Acıbadem kurabiyesi malzemeleri
    500 gr kuru fasulye
    6 yumurta
    3 yumurta akı
    1 su bardağı toz şeker
    90 ml soda
    150 gr çekilmiş tatlı badem
    200 gr çekilmiş acı badem

    Acıbadem kurabiyesi: Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Kuru fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin. Fasulyeleri yumuşayıncaya kadar bol su ile haşlayıp süzün ve kabuklarını soyun. Ezerek püre haline getirin. Bir kapta yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar mikserle çırpın. Sodayı ekleyin. Bademleri ve fasulyeyi ekleyip karıştırın. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yerleştirin. Yarım çay bardağı dolusu harcı yağlı kağıt üzerine aralıklarla dökün. Her bir hamurun üzerine birer soyulmuş badem yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
    Acıbadem kurabiyesi artık hazır, afiyet olsun.




  4. Asel
    Bayan Üye
    İrmikli Portakallı Kurabiye Tarifi

    İrmikli sonderece güzel bir kurabiye İrmikli Portakallı Kurabiye Tarifi
    Malzemeler
    3 çay bardağı irmik
    3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
    4 çorba kaşığı pudraşekeri
    2 çorba kaşığı kakao
    1 paket vanilya
    5 çay bardağı un
    2 adet yumurta
    Üzeri için:
    2 adet küçük boy portakalın suyu
    2 çorba kaşığı pudraşekeri

    İrmikli Portakallı Kurabiye Yapılışı
    Derin bir kaba irmik, tereyağı, pudraşekeri, kakao, vanilya ve unu alın. Tüm malzemeyi yoğurun. En son yumurtaları katıp, tekrar yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin (un az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz). Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve istediğiniz şekli verin. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine sıcakken portakal suyu ile pudraşekeri karışımını dökün. Üzerlerine bir örtü örtün ve soğuduktan sonra servis yapın.

  5. Asel
    Bayan Üye
    Altın Çilekli Pırasa Tarifi

    Zeytin yağlı sağlıklı güzel bir tarif Altın Çilekli Pırasa Tarifi
    Malzemeler
    1 kahve fincanı kurutulmuş altın çilek
    1 kg pırasa
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı pirinç
    2 tatlı kaşığı tozşeker
    1 su bardağı ılık su
    2 çay kaşığı tuz

    Altın Çilekli Pırasa Yapılışı
    PIRASAYI temizleyip, yıkayın ve doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp, üzerine pırasayı ekleyin. Kalan malzemeyi ilave edip, orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

  6. Asel
    Bayan Üye
    Yeşil Zeytinli Kabak Bayıldı Tarifi

    Zeytin yağlı yemeklerden Yeşil Zeytinli Kabak Bayıldı Tarifi
    Malzemeler
    8 adet kabak
    6 adet soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 diş kıyılmış sarmısak
    3 adet domates
    4 çorba kaşığı kıyılmış yeşil zeytin
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    2 su bardağı sıcak su

    Yeşil Zeytinli Kabak Bayıldı Yapılışı
    KABAKLARI yıkayıp saplarını kesin. Üst kısımlarından boydan boya bir parmak kadar kesip, içlerini bir kaşık yardımı ile temizleyin ve kenara alın. Soğanları temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp üzerine soğan ve sarmısağı ilave edin. Renkleri dönene kadar kavurup üzerine kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ekleyin. 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Yeşil zeytin ve kıyılmış maydanoz ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız harcı kabakların içine paylaştırıp düz bir tencereye yerleştirin. Suyunu ekleyip kapağını kapatın. Kabaklar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

  7. Asel
    Bayan Üye
    Kabak Soslu Zeytinli Papardelle

    Malzemeler
    40 gr balkabağı
    1/4 soğan
    1 diş sarımsak
    5 adet file çekirdeksiz zeytin
    1 çay bardağı et suyu
    Yarım çay kaşığı muskat
    Yeteri kadar tuz, beyaz biber
    110 gr papardelle makarna
    1/6 bağ maydanoz

    Yemeğin Yapılışı
    Balkabağı, soğan ve sarımsağı soteleyip, et suyunu ilave ederek pişirin. Kabaklar piştikten sonra blender yardımıyla çekin. Tuz, biber, ve muskat ilave ederek süzdürün ve sos yapın.
    Sosun içine file zeytin ilave edin. 10 dakika haşlanmış papardelle ile karıştırın. Maydanoz ile süsledikten sonra servise sunun.
    AFIYET OLSUN

  8. Asel
    Bayan Üye
    Akdeniz Soslu Makarna

    Malzemeler
    1 Paket Spagetti
    4 Domates
    5 Sivribiber
    200 gr Zeytin
    2-3 Diş Sarımsak
    1 Kaşık Domates Salçası
    3-4 Dal Maydanoz
    1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    Tuz, Kekik
    Bir Tutam Nane

    Yemeğin Yapılışı
    Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haşlayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, sarımsakları ezin.
    Yağsız tavada biberleri kavurup domatesleri ekleyerek pişirin. Suyunu çekince sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Zeytinleri ilave edip ateşten alın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın ve ayrı bir kapta kaşar peyniri ile karıştırın.
    Spagettiyi süzüp servis tabağına alın. Üzerine önce domates sosunu ardından peynirli karışımı dökün ve zeytinyağını gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
    AFIYET OLSUN

  9. Asel
    Bayan Üye
    Asya usulü erişte

    Malzemeler:
    8 adet piliç pane
    1 paket yumurta erişte
    5 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 adet sivri biber
    3 adet taze soğan
    100 gram mantar
    4 yemek kaşığı sıvıysğ
    3 yemek kaşığı soya sosu

    Hazırlanışı

    Erişteyi 7 dakika haşlayıp süzün.
    Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Piliç paneleri 3 dakika kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Her birini uzunlamasına 3-4 parçaya bölün.

    Taze soğanı ve sivri biberleri verevine kalın kalın doğrayın. Mantarları temizleyip dörde bölün.

    Bir wok tencerede veya derin bir tavada zeytinyağını ısıtın. Sivri biber, soğan, domates, mantar ve soya sosunu katıp 5 dakika yüksek ateşte kavurun. Erişteyi ekleyip 3 dakika daha kavurun. Tuz ile tatlandırın.

    Pane piliçleri katıp 1 dakika sonra ateşten alın.

  10. Asel
    Bayan Üye
    Asya usulü spaghetti

    Asya usulü spaghetti
    Malzemeler:
    250 gr. makarna
    150 gr. mantar
    150 gr. kırmızı soğan
    150 gr. kırmızı dolmalık biber
    150 gr. pazı
    20 gr. susam
    1 diş sarmısak
    10-15 gr. taze zencefil
    1/2 demet maydanoz
    75 ml. soya sosu
    90 ml. zeytinyağı
    50 gr. soya filizi
    pulbiber

    Hazırlanışı
    dilimleyin. Biberlerle pazıyı yıkayıp temizledikten sonra şerit doğrayın. Susamı yağsız tavada kavurun.

    Sarmısağı ince kıyın. Zencefili soyup rendeleyin. Maydanozu ince kıyıp hepsini pulbiber ve soya sosu ile karıştırın.

    Makarnayı diri haşlayın.

    Yağı yapışmaz tavada kızdırın. Biberlerle soğanı 3 dakika kavurun. Mantarları ilave edip 2 dakika daha kavurun. Pazıyı da katıp 2 dakika kavurun ve tuz, biber serpin.

    Makarnayı süzün. Sıcakken sebzelere ilave edin. Baharatlı sosu, soya filizini de ekleyip hepsini 2 dakika kavurun. Gerekiyorsa tuzlayıp biberleyin. Susamları serpip servis yapın.

    Mantarların saplarını çıkarın, kafalarını ince dilimleyin. Soğanı soyun, yarıya bölün ve ince

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu