+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri








    Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri
    Ispanaklı Yumurta.jpg

    Ispanaklı Yumurta

    Gereçler:
    6 yumurta
    1 lt su
    1 silme yemek kaşığı tuz
    6 dilim beyaz ekmek
    4 yemek kaşığı tereyağı
    Ispanak püresi için:
    500 gr ıspanak
    1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı tepeleme un
    1 çay kaşığı toz şeker
    3/ 4 bardak süt
    Tuz-karabiber
    1 kepçe domates sos ( yumurtaların üzerine)

    Yapılışı:
    1. Yumurtaları kaynayan tuzlu suya atarak 4-5 dakika pişirin.
    2. Ekmekleri 7-8 cm çapında kesip yağda kızartın.
    3. Verilen ölçüdeki gereçlerle ıspanak püresi hazırlayın. Yemek zamanı ıspanak püresini servis tabağının ortasına koyun. Çevresine kızarmış ekmekleri sıralayın.
    4. Ekmeklerin üzerine poşe yumurtaları oturtun. Yumurtaların üzerine de 1 kepçe domates sos gezdirip servis yapın.







  2. Asel
    Bayan Üye





    Limonlu Sarımsaklı Mantar


    Limonlu Sarımsaklı Mantar.jpg


    Gereçler:
    1kg mantar
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 adet limon 2-3 diş sarmısak
    2,5 yemek kaşığı un
    Yapılışı:
    Mantarları küp şeklinde (çok küçük olmayacak) doğradıktan sonra 5-6 dk siyah suyu çıkana kadar haşlayın. Daha sonra siyah suyunu süzün. Başka bir tarafta bir limonun suyunu sıkın ve içine sarmısakları ince kıyarak ekleyin. Ve bekletin. Suyunu süzdüğünüz mantarları (aynı balık kızartır gibi) una bulayarak kızdırılmış 1 bardak sıvı yağda kızartın. Kızarttığınız mantarları servis yapacağınız borcama veya derin bir tabağa alın.

    Tavadaki zeytinyağını bir bardağa süzün. Tavanın dibini peçete ile silin. Tavaya 2,5 yemek kaşığı unu ekleyin ve un kahverengileşinceye kadar kavurun. Un kavrulduktan sonra bardağa süzdüğünüz sıvıyağın yarısını üzerine boşaltarak karıştırın. Biraz pişirdikten sonra üzerine limon ve sarmısak karışımını ekleyin. İyice pişirin. Harcınız koyu bir kıvam alınca, kıvamını inceltmek için su ekleyin. Karışım kıvamını alınca 1-2 dakika daha pişirin. Sıcakken mantarların üzerine dökerek servis yapın.

    Afiyet Olsun.




  3. Asel
    Bayan Üye
    Pratik Tarçınlı Sütlaç


    Pratik Tarçınlı Sütlaç.jpg

    Pratik Tarçınlı Sütlaç
    Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Pişirme Süresi: 30-35dk
    reklam


    Malzemeler

    1 kg süt
    3/4 su bardağı pirinç
    1 su bardağı şeker (isteğe göre ayarlanabilir)
    2 su bardağı su


    Sütü bir tencereye boşaltın, 2 bardak da suyu ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Bu arada pirinci yıkayın ve bir kase içerisinde suda bekletin. Süt kaynadıktan sonra içine suyunu süzmüş olduğunuz pirinci ilave edin. Taşmasını önlemek için ara ara karıştırın. Pirinçler pişince şekerini ilave edin, 5-10 dk kıvama gelinceye kadar kaynatmaya devam edin. Kendi damak zevkinize göre tadına bakarak şeker miktarını ayarlayıp, değiştirebilirsiniz. Pirinçler yeterince piştiğinde çok fazla koyulaştırmadan kaselere paylaştırın, zaten kendisi soğudukça koyulaşacaktır. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Not: Ben bu ölçülerle 6 kase sütlaç elde ediyorum.




  4. Asel
    Bayan Üye
    Sebzeli Güveç Tarifi

    Sebzeli Güveç Tarifi.jpg

    Sebzeli Güveç Hazırlanışı ve Gereken Malzemeler

    Malzemeler:
    1) 500 gr dana eti
    2) 1 baş sarımsak
    3) 2 adet patlıcan
    4) 2 adet patates
    5) 500 gr taze fasulye
    6) 10 adet arpacık soğan
    7) 2 adet domates
    8 ) 5 adet yeşil biber
    9) 2 yemek kaşığı salça
    10) karabiber, pul biber, tuz
    11) 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Hazırlanışı:
    Kuşbaşı doğradığınız etleri güvecin tabanına yerleştirin. Üzerine sırası ile soğan ( arpacık soğanları doğramadan bütün bir şekilde), fasulye, patates, patlıcan, sarımsak, biber ve en üstede kabukları soyulmuş domatesi doğrayarak koyun. Bir kasenin içerine sıvı yağ, salça, baharatlar,tuz ve 1,5 su bardağı sıcak suyu karıştırarak güvecin üzerine gezdirin. Kapağını kapatarak pişirme aşamasına geçin.
    Güveci eğer evde pişirecekseniz elektrikli ocağınız varsa güveç daha güzel olur güvecin dibi tutmaz. Ben elektrikli ocakta pişirmeyi tercih ediyorum yemek kaynamaya başladıktan sonra ocağı en kısık derecesinde çalıştırın ve o şekilde pişirin. Eğer gazlı ocakta pişirecekseniz güvecinizin dibi tutmasın diye en küçük ocakta kısık ayarda pişirin. Eğer evinizde varsa altına kalın bir metal parça koyabilirsiniz. Ben tost makinesinin sökülen demir parçasını kullanıyordum. Güvecimin tabanı ince olduğu için dibi tutuyordu. Diğer bir seçenek ise elektrikli fırında pişirmek. Oldukça uzun süre alan bir yöntem. Eğer bu şekilde pişirecekseniz ilk olarak güvecinizi gazlı ocakta kaynatın daha sonra fırına sürün

  5. Asel
    Bayan Üye
    Mantı Nasıl Yapılır


    turkish-ravioli-recipe.jpg



    Hamuru için ;
    -3 ½ su bardagi un
    1 yumurta
    2/3 su bardagi ilik su
    1 tatli kasigi tuz

    Ic Malzeme:
    250 gr kiyma
    1 sogan, ince dogranmis/rendelenmis
    1 cay kasigi tuz
    1 cay kasigi karabiber

    Pisirmek icin:
    8 su bardagi su
    1 tatli kasigi tuz

    Sos icin:
    2 su bardagi yogurt
    3-4 dis sarimsak, dovulmus/rendelenmis
    ½ cay kasigi tuz
    3-4 yemek kasigi tereyag/sivi yag
    1 yemek kasigi domates salcasi YA DA 2/3 tatli kasigi kirmizi toz biber
    2-3 yemek kasigi su
    Kuru nane
    Sumak

    Buyuk bir kaseye unu koyun ve uzerine yumurtayi kirin, ilik su ve tuzu ilave edip yogurun. Sert ve puruzsuz bir hamur elde edene dek yaklasik 8-10 dakika yogurun. Hamur yumusak olursa sonra acmaniz zor olur. Hamuru nemli bir havlu ya da bez ile ortun ve 15-30 dakika dinlenmeye birakin.
    Bu sirada ic malzemelerinin hepsini karistin ve bir kenara ayirin.
    Hamuru 2-3 parcaya ayirin, bir parcasini alin ve geri kalanin uzerini tekrar ortun. Unladiginiz yuzey uzerinde oklava ile hamuru acabildiginiz kadar ince acin (bicak sirti kalinligi kadar). Sonra actiginiz yufkayi 1.5-2 cm kalinliginda esit kare parcalara bolun . Sonra hepsinin uzerine yaklasik bir cay kasigi ic malzeme koyun . Her parcanin karsilikli capraz koselerini ortada birlestirerek parmak uclarinizla yapistirin . Bu islemi geri kalan hamur bitene kadar uygulayin.
    Mantiyi pisirmek icin buyuk bir tencerede suyu kaynatin, tuzu ilave edip mantilari icine atin. Arada tahta bir kasik ile karistirarak mantilarin birbirine yapismani onleyin. Kapagini kapatmadan orta ateste mantilar pisene dek yaklasik 10-15 dakika pisirin.
    Bu sirada sosunu hazirlayin. Bir kasede yogurt, tuz ve sarimsagi karistirin. Kucuk bir tavada tereyagini/sivi yag eritin. Domates salcasi ile suyu ilave edip yaklasik 2-3 dakika kisik ateste pisirin. Eger kirmizi biber kullanamayi tercih ederseniz tereyagi/siviyagina direk kirmizi toz biberi ilave edin, karistirin ve yaklasik bir dakika sonra atesten alin. Kirmizi biber kullanirken su ilave etmeyin.
    Pismis mantiyi suzun ve servis tabaklarina alin. Biraz sogumasini bekleyin. Uzerine yogurt sosundan dokun ve son olarak tereyag/siviyag karisimindan bir kasik kadar dokun (miktari isteginize gore ayarlayin). Arzu ederseniz uzerine kuru nane ve sumak serpin.
    Bu tariften yaklasik 6-7 porsiyon manti cikiyor.
    AFIYET OLSUN

+ Yorum Gönder