+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Zeytinyağlı Pirinçli Havuç Tarifi Nasıl Pişirilir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mine
    Devamlı Üye

    Zeytinyağlı Pirinçli Havuç Tarifi Nasıl Pişirilir








    Zeytinyağlı Pirinçli Havuç Tarifi Nasıl Pişirilir

    Bu günlerde bol bol ve taze taze bulunan havuçlarla deneyebileceğiniz, hafif ve lezzetli bir alternatif
    Malzemeler
    1 kg havuç
    1 soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çay bardağı pirinç
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 su bardağı sıcak su
    Tuz
    Havuçların kabuklarını temizleyip verevine kesiyoruz. Soğanı küp şeklinde doğruyoruz. (Ben yarım soğan ve 8-10 adet arpacık soğan kullandım.) Zeytinyağını tencerede ısıtıyoruz, soğan ve havuçları 5 dakika kadar kavuruyoruz.
    Tuz, pirinç, şeker ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Ilınınca servis tabağına alıyoruz ve üzerine kıyılmış dereotu serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    güzel bir yemek ayrıca görüntüsüde çok güzel oluyor sofralarınızda olabilecek hoş görüntülerden biride bu yemek olabilir




+ Yorum Gönder