+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Karnabahar Kızartması Tarifi nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Karnabahar Kızartması Tarifi nasıl yapılır








    Karnabahar Kızartması Tarifi nasıl yapılır

    Karnabahar-Kızartması.jpg

    Malzemeler:

    1 küçük karnabahar
    1 yumurta
    1 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı un
    1 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için)
    1 limon

    Süslemek için;
    250 gr.yoğurt
    3 diş sarımsak
    3 yemek kaşığı tereyağ
    Pulbiber

    Hazırlanışı;


    Karnabahar bir bıçak yardımıyla temizlenip parçalara bölünür.
    Bir tencereye kaynar su, tuz ve dörde bölünmüş limon koyulur karnabahar 5-6 dakika haşlanır.(Limon karnabaharın kokusunu alması için)
    Süt, yumurta ve un çırpılır. Karnabaharlar bu karışıma batırılıp, kızgın yağda kızartılır.
    Yoğurt çırpılır. Sarımsak rendelenip ilave edilir. Tereyağ eritilir, pulbiber ilave edilir.
    Karnabaharlar servis tabağına alınır. Üstüne yoğurt dökülür. Eritilmiş biberli tereyağ gezdirilir (biz kızartma zaten yağlı olduğu için sadece biber döktük..yok bu doğru olmadı iş aceleye geldiği içindi)







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    karnabaharı kızartarakta tüketebilirsiniz zaten yoğurtla buluşması inanılaz bir lezet katacaktır yani korkmayın bu tarif çok güzel




+ Yorum Gönder