+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Resimli Babagannuş Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Resimli Babagannuş Tarifi








    Değişik Resimli Babagannuş Tarifi







  2. Ebru
    Devamlı Üye





    Babagannuş Tarifi



    6 adet orta boy kemer patlıcan
    Yarım limonun suyu
    3-4 adet çarliston biber
    3 adet orta boy domates
    1 su bardağı süzme yoğurt (tercihe göre)
    4 diş sarımsak
    Yarım demet maydanoz
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı pul biber
    Tuz

    babagannus.jpg

    Babagannuş tarifimizi yapmaya patlıcanları, domatesleri ve biberleri közleyerek başlıyoruz. İsterseniz fırında pişirebilir ya da bir tencerenin içinde kapağını kapatarak da pişirebilirsiniz. İmkanınız varsa közlemeniz en iyi seçim olacaktır. Soğuyan patlıcanların kabuğunu soyup ince ince dilimleyin. Küçük bir kasede yarım limonun suyunu ve tercihinize göre tuzu (1 çay kaşığı yeterli olacaktır) karıştırın. Yemeğinizi hazırlayacağınız kapta kıyılmış patlıcanları ve hazırladığınız limonlu sosu karıştıralım. Közlediğimiz domates ve biberleri de küçük küçük doğrayıp bu karışıma ilave ederek tekrar karıştıralım.Sarımsakları soyup iyice ezdikten sonra yoğurdumuzu ekleyim. Yoğurt bu tarifte kullanılan bir malzeme yalnız ben hazırlarken yoğurt kullanmadım. Tercihinize göre siz de eklemeyebilirsiniz. Sarımsakları eklediğimiz yoğurdu karıştırdıktan sonra patlıcanlı karışıma ekleyip tekrar karıştırın ve iyice yedirin.
    Tereyağını bir tavada eritip üzerine pul biberi ekleyerek yakmadan kavurun. Patlıcanlı karışımı sunum yapacağınız tabağa alıp üzerine tereyağlı karışımı gezdirin. Yarım demet maydanozu ince ince kıyın. Servis tabağının üzerine serpip mezenizi servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.





+ Yorum Gönder


babagannus