+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Resimli Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Resimli Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi








    Değişik Resimli Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi







  2. Ebru
    Devamlı Üye





    Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi



    2 su bardağı pirinç
    2 kaşık tereyağı
    2 kaşık sıvı yağ
    2 rende domates
    et ya da tavuk suyu
    2 patlıcan
    kızartmak için sıvıyağ
    tuz

    Patlıcanlı Pirinç Pilavı.jpg

    Patlıcanlı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

    Pirinci önceden sıcak tuzlu suda ıslatıp kenara alıyoruz .patlıcanların kabuklarını alaca soyup , tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletiyoruz . Acı suyunu sıkıp az sıvıyağda patlıcanları kızartıp daha sonra pilavımızda kullanmak üzere bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.Pilavımız için; pirinci nişastası gidene kadar iyice yıkayıp , süzüyoruz. Tereyağını eritip sıvıyağı katıp , rendelenmiş domateslerle karıştırıyoruz , pirincimizi de koyup iyice kavuruyoruz .Tuzunu da ilave ediyoruz .
    Üzerine çıkacak kadar sıcak et ya da tavuk suyunu koyup , pirinçler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz . Ateşten alıp demlenmesi için bekliyoruz . Servis zamanı ister küçük kaselere patlıcanları döşeyip pilavı içine koyup servis tabağına ters çevirerek , tek kişilik servis yapıyoruz . Ya da büyük bir kaba patlıcanları döşeyip içine pilavı koyup ters çevirerek bunu masaya getirip burdan tabaklara servis yapıyoruz , tercih size kalmış . Hepinize afiyet olsun…





+ Yorum Gönder


pilav cesitleri