+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Resimli Maklube Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Resimli Maklube Tarifi








    Değişik Resimli Maklube Tarifi







  2. Ebru
    Devamlı Üye






    Maklube Tarifi



    Maklube kelime anlamı olarak ters çevirmek olan ortadoğuya has bir yemektir. Aslına Maklube benzeri pirinc temelli yemekler birçok yöremzde yapılmaktadır bazen adı kapama bazen maklube neticede nefis bir tat ortaya çıkmaktadır.

    Maklube Tarifi

    Yemek Tarifinin Malzemeleri:
    500 gr kuşbaşı doğranmış et.
    2 su bardağı pirinç
    2 adet patates
    1 yemek kaşığı tereyağı
    tuz

    Maklube.gif

    Süsleme tamamen sizin zefkinize kalmış
    Örnek malzemeler:
    Yoğurt
    Havuç
    Salatalık
    Domates
    Marul
    Hindibağ

    Yemek Tarifinin Hazırlanışı

    Derin bir tencerede etleri kavurun.
    Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökün.
    Halka halka kestip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizin.
    Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin. Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyun.
    Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın
    .
    Karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirin.
    Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin. Biz resimdeki gibi süsledik siz de kendi zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
    Bu Yemek Tarifi : 8,104 kere okundu





+ Yorum Gönder


etli pilav yemekleri ve salatali